nw-temp-headers-news.jpg

Kampeertrends 2015 - nummer 3

De kampeertrends van 2015 volgens Vacansoleil
deel 3: accommodaties

Stacaravans XL en Glamping deluxe

Als de lente begint, staat ook het nieuwe kampeerseizoen in volle bloei. Met 450 campings in 16 landen is Vacansoleil Camping Holidays Europees marktleider in luxe kampeervakanties. In een speciale serie persberichten belicht Vacansoleil de belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2015. In deel 3: de populairste accommodaties.

Vraag naar grotere stacaravans
Productdifferentiatie is ook op de camping geen onbekend fenomeen. De consument kan kiezen: stacaravans met verschillende indelingen, overdekte veranda's, extra sanitair en speciale voorzieningen. “Door de toename van het aantal samengestelde gezinnen zien we dat de vraag naar grote stacaravans toeneemt”, aldus John Gerards, marketing manager van Vacansoleil. “Ook gezinnen met oudere kinderen vinden het prettig als er voor ieder kind een aparte slaapkamer is. Vacansoleil heeft een stacaravan voor 7 tot 8 personen. Het Waikiki-type heeft 3 slaapkamers en een slaapgedeelte in de woonkamer.”

Serengeti: nieuwe glamping accommodatie
Ook glamping –glamorous kamperen in luxe accommodaties-  is een snelgroeiende trend in Europa. Vacansoleil introduceert dit jaar de Serengeti, een luxe 'Safaritent' met douche, toilet, een complete keuken, airco/verwarming en fraaie extra's zoals een hemelbed, bedstee en houten veranda. De Seregenti gaat dit jaar op camping Norcenni Girasole Club in Italië in première. Deze nieuwe glampingacco is al bijna volgeboekt voor het hoogseizoen. In het voor- en naseizoen is er nog beschikbaarheid.