nw-temp-headers-news.jpg

Kampeertrends 2015 - nummer 4

De kampeertrends van 2015 volgens Vacansoleil
deel 4: themavakanties

Citytrips, kamperen met twee en animatie

Als de lente begint, staat ook het nieuwe kampeerseizoen in volle bloei. Met 450 campings in 16 landen is Vacansoleil Camping Holidays Europees marktleider in luxe kampeervakanties. In een speciale serie persberichten belicht Vacansoleil de belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2015. Vandaag het laatste deel: opvallende themavakanties.

Kamperen bij de stad
Kamperen net buiten Parijs, Rome, Florence, Praag...Steeds meer vakantiegangers combineren hun kampeervakantie met een citytrip. Overdag de bruisende stad, 's avonds de ontspannen sfeer van de camping. Een razend populaire combinatie volgens John Gerards, marketing manager Vacansoleil. “Dankzij de goede verbindingen met het openbaar vervoer liggen musea, winkelstraten en bezienswaardigheden binnen handbereik. Sommige campings onderhouden zelfs een shuttle service met het centrum. Enkele voorbeelden van populaire 'citytrips' zijn Parijs (camping Iris Parc Le Chêne Gris), Rome (camping Fabulous) en Barcelona (o.a. camping Vilanova Park).”

Kamperen met twee
Een andere geliefde themavakantie is kamperen met z'n tweetjes. De rust en de romantiek van de camping heeft een verleidelijke aantrekkingskracht op stellen. Gerards: “Veel stellen kiezen bewust voor een verblijf in het voor- en naseizoen. In die periodes is het heerlijk rustig op de campings, terwijl alle voorzieningen wel open zijn. Genieten van de rust, de ruimte én van elkaar”

Camping Kids steeds populairder
Een kampeervakantie zonder professionele animatie is vandaag de dag ondenkbaar. Vooral voor kinderen zijn deze activiteiten een feest. Vacansoleil heeft een eigen animatieformule, onderverdeeld in vier categorieën: CampingForYou! (voor tieners), Camping Family (vertier voor het hele gezin), Camping Adventure (outdoor programma) én Camping Kids, een populair animatieprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Camping Kids wordt in 2015 op 55 Europese campings georganiseerd.