nw-temp-headers-news.jpg

Kamperen in de omgeving van de Tour de France en Giro d'Italia met Vacansoleil

De Tour de France en de Giro d'Italia staan in de agenda van iedere wielerfan. Vacansoleil biedt liefhebbers elk jaar de kans om 's werelds beroemdste wielerrondes van dichtbij mee te maken. De specialist in luxe kampeervakanties selecteerde weer een groot aantal campings langs de routes van de Tour de France en de Giro d'Italia.

Vacansoleil selecteerde de beste campings op maximaal 1 uur rijden van de start of finish van diverse ronderitten. Zo is het mogelijk om met de Tour of de Giro 'mee te reizen'. Maar vaak wordt een bezoek aan één of enkele etappes gecombineerd met een vakantie voor het hele gezin. Vacansoleil-campings zijn kwaliteitscampings met luxe voorzieningen zoals zwembaden, restaurants en animatie.

Campings in de omgeving van de Tour de France
De Tour de France start dit jaar op 4 juli in Utrecht. Na de proloog in de Domstad koerst het peloton via Zeeland, Antwerpen en de Belgische Ardennen naar Frankrijk. Vacansoleil heeft 36 campings in Nederland, België en Frankrijk tot Tour-camping benoemd. Vooral in Normandië en Bretagne (6e t/m 9e etappe) en de Drôme (15e en 16e etappe) is het aanbod groot, maar ook bij de beruchte Pyreneeën- en Alpenritten én de finale in Parijs (op 26 juli) zijn er  campings.

Campings in de omgeving van de Giro d'Italia

Ook het parcours van de Giro d'Italia leent zich uitstekend voor een combinatie met een kampeervakantie. Vacansoleil heeft 32 campings uitgekozen aan o.m. de populaire Bloemenrivièra, de Toscaanse kust en de Adriatische kust. Dankzij het tijdstip van de Ronde van Italië (van 9 t/m 31 mei) is zo'n 'wielerbreak' prima te combineren met de vakantieperiodes rondom Hemelvaart en Pinksteren.

Alle Tour en Giro-campings in één overzicht
Een gedetailleerd overzicht van de beste kampeeradressen voor de Tour de France en de Giro d'Italia staan op de website van Vacansoleil. De exacte afstanden van alle campings tot start en finish worden per etappe vermeld.