nw-temp-headers-news.jpg

Nieuwe horeca-opleiding op ROC van Amsterdam in samenwerking met Vacansoleil

Nieuwe horeca-opleiding op ROC van Amsterdam: Allround Horeca Medewerker Leisure in samenwerking met Vacansoleil

Horeca-opleiding Leisure op ROC van Amsterdam
ROC van Amsterdam start in samenwerking met de Vacansoleil Leisure Academy 2 nieuwe opleidingen, waaronder Allround Horecamedewerker Leisure (BOL niveau 3). Studenten die dromen van een toekomst als horecamedewerker in de internationale toeristische sector zijn van harte welkom. Zaterdag 10 maart is de open dag op het ROC van Amsterdam.

Allround Horecamedewerker Leisure (niveau 3)
Tijdens deze 2-jarige opleiding aan de Vacansoleil Leisure Academy leren studenten de fijne kneepjes van het horecavak binnen de recreatie. Het unieke van deze opleiding is dat het een opleiding betreft waarin de student gedurende het schooljaar lessen volgt en daarna een periode (met daarin de zomermaanden) een internationale stage op een camping via Vacansoleil loopt. Een opleiding met toekomstperspectief, want binnen de internationale recreatiebranche groeit de vraag naar goed opgeleide horecamedewerkers zienderogen.

Allround Leisure Medewerker (niveau 2)
Ook de nieuwe 1-jarige opleiding voor allround leisure medewerker wordt tijdens de open dag in de schijnwerpers gezet. Deze opleiding vormt de perfecte kennismaking met de recreatiebranche én is het ideale voorbereidende jaar voor de vervolgopleidingen binnen de Vacansoleil Leisure Academy op niveau-3.

Diverse opleidingen op mbo-niveau (niveau 3 en 4)
De Vacansoleil Leisure Academy is al meer dan 10 jaar een toonaangevend opleidingsinstituut met diverse opleidingen gericht op de recreatiewereld. Met praktijkgerichte mbo-opleidingen worden studenten klaargestoomd voor een toekomst in de (internationale) recreatiebranche. Naast de nieuwe richtingen kunnen studenten kiezen uit de 3-jarige opleidingen Leisure & Hospitality (focus op animatie) of Front-office (receptie). Alle opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Zo gaan studenten meerdere keren op stage in het buitenland en krijgen ze praktijklessen van Vacansoleil professionals.

Open dag van 16.00 tot 20.00 uur
De open dag vindt plaats op het ROC van Amsterdam (Da Costastraat 60-64). Het programma begint om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Meer informatie over de open dag staat op www.vacansoleilacademy.nl en de website van het ROC van Amsterdam www.rocva.nl.

Voor meer informatie over de Vacansoleil Leisure Academy en de open dag kunt u contact opnemen met Brigitte van Osch, 040-8447745.

Over de Vacansoleil Leisure Academy
Om in de groeiende behoefte naar professioneel personeel in de recreatiebranche te voorzien, hebben een aantal ROC’s en Vacansoleil Camping Holidays in 2003 de krachten gebundeld. Het resultaat zijn praktijkgerichte opleidingen op mbo-niveau. De toeristisch-recreatieve sector is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er is een grote belangstelling voor recreëren op campings, bungalowparken, attractieparken en dagrecreatiebedrijven. Jaarlijks zijn er ruim 5,5 miljoen Nederlanders (en nog vele miljoenen Europeanen) die op een camping in binnen- of buitenland verblijven. Binnen de reisbranche is Vacansoleil Europees marktleider in luxe kampeervakanties. Dankzij de unieke samenwerking van de ROC's en Vacansoleil is een perfecte aansluiting van de studie op de praktijk gegarandeerd. De kennis van Vacansoleil en de 450 aangesloten campings is stevig in de opleiding geïntegreerd. Het resultaat is een mbo-opleiding die zeer praktijkgericht, veelzijdig en internationaal is opgezet.