nw-temp-headers-news.jpg

Samenwerking Nationaal Ouderenfonds en Vacansoleil Foundation

Dit voorjaar slaan het Nationaal Ouderenfonds en de Vacansoleil Foundation de handen ineen. Met twee nieuwe projecten proberen ze zo veel mogelijk ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Strandrolstoelen met studentaandrijving
Een dagje naar de zee. Even lekker uitwaaien. Voor veel mensen een leuk en vanzelfsprekend uitje. Voor veel ouderen een moeilijke opgave. Maar met een speciale strandrolstoel kunnen ouderen met een fysieke beperking toch een dagje van het strand genieten. Omdat deze aangepaste rolstoelen niet goedkoop zijn, is het project Strandrolstoelen met studentaandrijving opgestart. De 'aandrijving' wordt verzorgd door de studenten van de Vacansoleil Leisure Academy, een mbo-recreatieopleiding op vier ROC's in Amsterdam, Breda, Goes en Nijmegen. De studenten, die momenteel les krijgen in het organiseren van liefdadigheidsprojecten, organiseren diverse originele evenementen. Studenten in Goes en Nijmegen organiseren een dinershow, studenten in Breda een benefietavond en in Amsterdam wordt er een dinershow en een avondprogramma vol activiteiten georganiseerd. Met de opbrengst wordt de aanschaf van nieuwe strandrolstoelen voor het Ouderenfonds gefinancierd.

“Het is fantastisch hoe jongeren zich inzetten voor onze ouderen en mobiliteit.  Dankzij de inzet van deze jongeren en de strandrolstoelen bezorgen we veel ouderen een onvergetelijke dag aan het strand, waarbij ze werkelijk tot aan de kustlijn en zelfs in het water kunnen genieten van de zee en het strand”, aldus Marcel Harms, hoofd evenementen bij het Nationaal Ouderenfonds.

Een dagje uit
Het tweede project van de Vacansoleil Foundation en het Ouderenfonds vindt plaats op drie Nederlandse campings: De Twee Bruggen in Winterswijk, Diana Heide in Amen en de Heldense Bossen in Helden. In juni wordt hier elke dinsdag en woensdag een speciale dag voor ouderen georganiseerd. Een compleet verzorgde dag met allerlei activiteiten zoals zwemmen, midgetgolf en jeu-de-boules. Tijdens deze dag verblijven de gasten in een luxe stacaravan van Vacansoleil waar ze ook een lunch aangeboden krijgen.

“Met dit nieuwe project maken we de camping weer toegankelijk voor ouderen samen met de Vacansoleil Foundation en de deelnemende campings. Zo genieten een hoop ouderen weer van een minivakantie die voor anderen als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Wij zijn dan ook erg blij met deze samenwerking!” aldus Marcel Harms.