Vacansoleil en gasten ontwerpen samen nieuwe Kalahari Safaritent

Marktleider en campingspecialist Vacansoleil komt dit seizoen met een nieuw type tent: de Kalahari Safaritent. Uniek: de reisorganisatie ontwierp deze tent samen met zijn gasten. Vanaf dit voorjaar staat de Kalahari op 16 campings in Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië en Nederland. 

In 2017 namen 1500 Vacansoleil-gasten deel aan de ‘tenten enquête’. Doelstelling: wensen verzamelen voor het ontwerp van een nieuw type tent in het Vacansoleil-assortiment. Via een enquête en persoonlijke interviews leverden deelnemers wensen en suggesties aan. Zaken als comfort, ruimte, beleving en een aantrekkelijke prijs scoorden hoog op de ingevulde ‘verlanglijstjes’.

Avontuurlijke safaritent voor 5 personen
Daarna werden alle wensen gecombineerd en op de tekentafel uitgewerkt. Eindresultaat: de Kalahari, een 5-persoons safaritent met een avontuurlijke uitstraling, 2 slaapcompartimenten, 5 comfortabele bedden, een keukenblok en een opvallend grote leefruimte met knusse meubels. Gasten kunnen ook loungen in de zithoek op het houten terras. De tent staat op een verhoogde houten vlonder. 
 

Bekijk de volledige beschrijving van de Kalahari safaritent.

Door de compacte afmetingen van de nieuwe Kalahari-tent kan deze op vrijwel elke staanplaats op elke camping geplaatst worden – een heel belangrijk criterium bij de ontwikkeling. Vacansoleil laat een eerste serie van enkele honderden Kalahari-tenten bouwen door twee verschillende Nederlandse fabrikanten; het ontwikkelteam kan op deze wijze sneller leren welke technische oplossingen de beste zijn. De beide Nederlandse tentbouwers zijn uit een internationale tender de beste gebleken.
 

Algemeen directeur Bart van der Linden: “Dit is een project om trots op te zijn, Samen met onze gasten een nieuwe tent ontwikkelen en inrichten, dat is heel bijzonder. De Kalahari valt qua comfort en beleving precies tussen de bekende bungalowtent en de extra grote (bijna 50m2) Serengeti Safaritent. Een verblijf in een Kalahari staat dus voor het echte kampeergevoel én een luxe vakantie-ervaring ineen; glamping in optima forma voor een gunstige prijs. Gasten die ons hebben geholpen bij de ontwikkeling mogen dit voorjaar als eersten een vakantie in de Kalahari beleven.”

Verschillende accommodaties op 500 campings
De nieuwe Kalahari wordt bij Vacansoleil het broertje van de Serengeti, de extra grote safaritent met onder meer badkamer en airconditioning. Daarnaast heeft Vacansoleil verschillende soorten ingerichte bungalowtenten, stacaravans, luxe Glamping accommodaties en staanplaatsen op meer dan 500 campings in heel Europa.