Topsprinter Enrique

Begin 2010 (toen was ik 15 jaar) heb ik een ongeluk gehad waarbij ik mijn rechterbeen, tot boven de knie, ben verloren. Na mijn revalidatieperiode heb ik het hebben van deze beperking een plek proberen te geven. En later heb ik via de Paralympics Talentendag kennisgemaakt met atletiek.

Ik was voor mijn ongeluk altijd al wel bezig met hardlopen, en het idee dit weer te kunnen doen was voor mij lichamelijk, maar zeker ook psychisch, een boost.
Met een dagelijkse prothese kun je wel een beetje hardlopen, maar met een sportprothese zit er natuurlijk veel meer vaart in. Kijk maar naar iemand als Marlou van Rhijn.

De top bereiken zoals zij, dat wil ik ook graag! Maar een sportprothese is erg duur. Ik heb nu een leensportprothese die natuurlijk al wat ouder is. En wil je harder, dan heb je natuurlijk een meer geavanceerde prothese nodig. Anders bestaat het gevaar dat je je prothese letterlijk voorbij loopt.

Daarom ben ik ontzettend blij en dankbaar dat de Vacansoleil Foundation mij wil sponsoren! Ik krijg nu een geweldige prothese met de allernieuwste sportknie. Ik hoop hiermee weer sneller te kunnen rennen en mooie prestaties neer te kunnen zetten met de sprint, mijn specialiteit!