Levi

In juli 2013 heb ik besloten om mijn onderbeen te amputeren i.v.m een aangeboren afwijking aan mijn been. Ik ben geboren zonder voet en had een beenlengte verschil.  Mijn stomp werd steeds pijnlijker en het verschil in beenlengte nam toe. Vandaar de beslissing om een onderbeen amputatie te ondergaan.

Na mijn operatie in juli ben ik begonnen met de revalidatie. Dit ging probleemloos in het begin, maar veranderde echter snel. Ik kreeg veel pijnklachten in mijn stomp. Er bleek ongewenste botaangroei te zijn en hierdoor  moest ik in december 2013 nog een keer geopereerd worden. Na deze ingreep ben ik weer gaan revalideren en gelukkig is de verdere revalidatie toen helemaal goed verlopen.

Na mijn revalidatieproces wilde ik beginnen met atletiek, dit was altijd al een droom van mij geweest. Hiervoor had ik natuurlijk wel een sportprothese nodig.
Hans Aerdts heeft toen in overleg met de Vacansoleil Foundation en Otto Bock zijn sportprothese aan mij geschonken, omdat hij zelf met een knieblessure kampt waardoor hij niet meer zal kunnen hardlopen.

Ik ben iedereen hiervoor natuurlijk heel dankbaar, omdat ik nu mijn droom kan proberen waar te maken in de atletiek.

Op 31 mei 2014 heb ik meegedaan aan het ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Dit was mijn eerste wedstrijd en ik was toen pas 3 weken op de sportprothese aan het  trainen. Ik deed daar mee aan de 100 meter sprint en eindigde tot mijn grote verbazing op de 2de plaats! Hier was ik natuurlijk ongelooflijk blij mee en het motiveert mij nu nog meer om beter en sneller te worden.

Ook ben ik naar een van de Paralympische talentdagen geweest en daar uitgenodigd om binnenkort nog een keer terug te komen om mee te trainen. Mijn doel is dan ook om hogerop te komen in de atletiek en met de hulp van de Vacansoleil Foundation kan ik proberen deze droom waar te maken.

Iedereen bedankt!

Levi  Vloet