Mont Ventoux

Camping Mont Ventoux

De Mont Ventoux is één van de bekendste cols uit de Tour de France, die Jan Janssen als enige Nederlander wist te winnen. De bergreus is ook bekend van het gelijknamige boek van Bert Wagendorp dat later is verfilmd. Wilt u de Mont Ventoux beklimmen? Dan is het ideaal om een camping in de omgeving als startpunt te hebben!

Tip voor uw verblijf op de camping bij de Mont Ventoux

Wilt u gelijk na aankomst de fiets pakken om de omgeving van de Mont Ventoux te verkennen? Boek dan een volledig ingerichte tent of stacaravan. Dan staat alles voor u klaar en kunt u meteen eropuit! Gearriveerd op de camping dicht bij de Mont Ventoux ziet u waarschijnlijk ‘de kale berg’ in de verte al liggen.

Voor iedereen pret op familiecampings

Op de dag van de beklimming kunt u nog bepalen vanaf welke kant u de Mont Ventoux wilt bestijgen, om na afloop een welverdiende duik te nemen in het zwembad op de camping. Dat is het fijne aan een camping; er is nog meer te doen en beleven! De campings in de buurt van de Mont Ventoux zijn dan ook niet alleen geliefd bij wielrenners. Het zijn echte familiecampings waar voor ieder wat wils is. Ideaal voor gezinnen, waarvan papa de berg beklimt en mama met de kinderen op de camping blijft om lekker te genieten van alle geweldige campingfaciliteiten.

Wielrennen Mont Ventoux

Bekijk hieronder de dichtstbijzijnde campings bij de Mont Ventoux