header-mountainbiken.jpg

Campings voor mountainbiken in Frankrijk

Dordogne

Een prachtige, groene streek die zeer in trek is om allerlei redenen, zoals middeleeuwse steden en culinaire verwennerijen. Hierbij kunnen we ook nog eens de 2000 kilometer aan mountainbike routes bij optellen. Ze zijn bewegwijzerd en voorzien van een keurmerk dat de moeilijkheidsgraad aangeeft.

250x166-1_fra.jpg

Provence

Deze regio staat bekend als een gebied voor cultuur- en natuurliefhebbers, maar is ook zeer geschikt voor een actieve vakantie. Dit gebied heeft zelfs een kwaliteitslabel gekregen van de ‘Fédération Française de Cyclisme', wat betekent dat u veilig en gezellig kunt mountainbiken. Het is het op twee na grootste gebied voor mountainbiking in Frankrijk.

250x166-3_fra.jpg

Corsica

Corsica biedt fietsers mooie tochtend langs kronkelende, autoluwe wegen. In het binnenland kom je langs gorges, bossen en stille bergdorpjes. Langs de kust zijn fraaie rotskusten, prachtige baaien en romantische vissershaventjes, waar je ook zeker een pauze in moet lassen om te genieten van al het lekkers van zee.

250x166-4_fra.jpg

Languedoc-Roussillon

Een regio met veel diversiteit: van heuvels met wijngaarden tot besneeuwde bergtoppen en van kronkelende riviertjes tot uitgestrekte stranden. Het landschap varieert van vrijwel vlak tot ronduit bergachtig, dat is wel iets om rekening mee te houden bij het plannen van uw fietsvakantie.

regiolanguedoc.jpg