header-recreatief.jpg

Campings voor recreatief fietsen in Frankrijk

Loire + Loire Atlantique

Bijna 400 km aan fietsroutes zijn er al in deze streek te vinden. Allemaal goed bewegwijzerde routes. Loire staat al eeuwenlang bekend om haar schoonheid en werd dan ook vaak geprezen door schilders, dichters en koningen. De fietsroutes voeren u langs talloze prachtige kastelen, dichte wouden en in de Loire Atlantique langs de stranden. Sprookjesachtig!

loiredal - fahrradurlaub.jpg

Normandië

In Normandië is het prima fietsen, maar zo nu en dan ook zwaar. Een streek met een zeer rijke historie. Heel indrukwekkend om die per fiets te ontdekken, op een tocht langs de mooie kliffen of de uitgestrekte zandstranden.

normandie - fahrradurlaub.jpg
 

Bretagne

Bretagne is zeer fietsvriendelijk met 800 km aan aangelegde fietspaden. Daarnaast zijn er talloze fietsroutes over jaagpaden, oude spoorwegen of rustige paadjes. Met 1500 km aan kustlijn, is er altijd wel een mooi plekje te vinden voor een picknick met mooie vergezichten.

bretagne - fahrradurlaub.jpg

Vendée

Grenzend aan de Atlantische oceaan biedt de Vendée mooie stranden en leuke badplaatsen. Maar ook heel veel moerasgebied, waaronder het Marais Poitevin. Prachtige fietsroutes voeren door wat ook wel het Venetië van Frankrijk wordt genoemd. Ook leuk  om in een platte houten boot het gebied via de talrijke kanaaltjes te bezoeken.

vendee - fahrradurlaub.jpg


 

Somme

De Somme biedt honderden kilometers fietspaden en tientallen fietsroutes. Het coulisselandschap, de groene oevers van de rivier Somme en de zee vormen een mooi decor voor een ontspannen fietstocht. Een lekkere picknick op het strand is zeker een aanrader tijdens een lange tocht.

gironde - fahrradurlaub.jpg

Charente-Maritime

Een prachtig fietsdepartement met goed onderhouden fietspaden. Deze lopen langs de stranden en dorpjes, maar ook langs de natuurreservaten in het gebied. Charente-Maritime staat bekend om haar oesters, dus fiets zeker eens langs de uitgestrekte bassins waarin ze gekweekt worden.

charente maritime - fahrradurlaub.jpg

Les Landes

In Les Landes vindt u maar liefst 200 km aan fietspaden, door het gehele departement. Het gebied staat bekend om haar lange brede stranden en gigantische pijnboombossen. Ook hier vindt u prachtige fietspaden.

les landes - fahrradurlaub.jpg