wielrennen.jpg

Campings bij wielerroutes in Frankrijk

Pyreneeën

Deze streek is bekend om de spectaculaire beklimmingen uit de ronde van Frankrijk: Tourmalet – Luz Ardiden – Aubisque – Hautacam, allemaal prachtige routes die over de mythische toppen van de Tour en door kleinere onbekende wegen met uitzonderlijke vergezichten leiden.

250x166-1_pyrenees.jpg

Côte d'Azur

Dit is de ideale bestemming om een strandvakantie met een sportieve trip te combineren. Vanaf het strand fietst u hier namelijk zo de bergen in. Kenmerkend voor deze streek zijn de brede boulevards, de palmbomen en de enorme jachten, maar ook prachtige baaien en bossen waar verschillende fietsroutes doorheen lopen.

250x166-3_provence.jpg

Ardèche

In de Ardèche vindt u vele mooie fietsroutes met pittige beklimmingen die u over de Gorges de l'Ardèche en de Montagnes Ardéchoises voeren. Kenmerkend voor de regio zijn de vulkanische bergtoppen, de kastanjebomen, rivieren, uitgestrekte heidevlakten en pittoreske dorpjes. Ook vindt hier jaarlijks het bekende fietsfestijn l'Ardèchoise plaats.250x166-4_ardeche.jpg

Drôme

De streek waar u één van de meest bekende bergen kunt beklimmen: de Mont Ventoux. Deze gigant van bijna 2000 meter hoogte is bekend van de meeste klassieke wielerrondes in Frankrijk. Daarnaast kunt u proeven van de noga uit Montélimar, de truffels van Tricastin en natuurlijk de heerlijke Côte du Rhône wijnen.

250x166-5_drome.jpg

Alpen

Dit is het echte werk! Diehard wielrenners halen hun hart op in dit gebied dat bekend staat om de vele beklimmingen uit de Ronde van Frankrijk. Denk hierbij aan de Alpe d'Huez, La Marmotte en Le Galibier. Bezoek ook zeker Briançon, ook wel de hoofdstad van de fiets genoemd.

250x166-6_jura.jpg