PageGoutdeFrance.jpg

Culinair feestweekend in Frankrijk

#GoutdeFrance

Op 21, 22 en 23 september staat heel Frankrijk met Fête de la Gastronomie in het teken van “Goût de France”, oftewel: de smaak van Frankrijk. Een feest voor fans van de Franse keuken! Drie dagen lang zijn er overal in het land picknicks, proeverijen, rondleidingen en andere culinaire festiviteiten. Het ideale moment voor u om op culinaire ontdekkingstocht te gaan en te proeven van de lokale producten, de regionale kookkunsten en de geheimen van de Franse keuken.

Verblijf op een van onze campings in de Dordogne, de Drôme of vlak bij Parijs, en maak er een culinair weekendje weg van!

Meer informatie over het Fête de la Gastronomie? Dat vindt u hier

 

Collage-Gastronomie.jpg

 

Proef de Dordogne

Vanuit camping Iris Parc Le Grand Dague ontdekt u de beroemde smaken van de Dordogne: foie gras, truffels en walnoten uit de Périgord. Bezoek de grotten van Lascaux. Slenter door de smalle straatjes van Sarlat en Bergerac. En wilt u extra luxe genieten van uw weekend? Boek dan een glampingaccommodatie!
 

Ontdek de Drôme

In de Drôme proeft u nougat uit Montelimar, olijven uit Nyons en chocolade van Valrhona. Camping Iris Parc Château de Galaure ligt midden in deze culinaire droomregio van Frankrijk. Een tip voor uw bezoek: bezichtig ook eens het mysterieuze 'Palais Idéal' in Valence.                                                                                            

Geniet in Seine-et-Marne

Liefhebber van brie, klassieke mosterd en speciaal bier? In het Franse departement Seine-et-Marne zit u goed. En vanuit camping Iris Parc Le Chêne Gris bent u daar zo. Ga ook zeker een dag naar Parijs en bezoek de historische plaatsen Provins en Meaux.                                                                    
 

gout-de-france-1.png