Stedentrip Rome

Rome

Beleef La Dolce Vita in de Italiaanse hoofdstad. Maak een culturele tour, geniet van een heerlijke pizza of pasta, en rust daarna lekker uit in een luxe accommodatie op de camping, op korte afstand van het centrum van Rome.
 

Campings bij Rome

Camping Fabulous - Afstand tot Rome 15 km.

Camping I Pini Family Park – Afstand tot Rome 67 km.

Roma in Town - Afstand tot Rome 10 km.

Camping Village Roma Capitol - Afstand tot Rome 24 km.

Stedentrip Rome

Een tocht door Rome is als een tocht door de eeuwen heen, zoveel geschiedenis is hier bewaard gebleven. Trek er gerust meerdere dagen voor uit om deze wereldstad te ontdekken, want naast het bewonderen van de vele musea, monumenten, historische gebouwen en kerken kunt u buitengewoon goed shoppen en genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. In de zomer kunnen de temperaturen er aardig oplopen. Het is dan heerlijk om u, net als de Romeinen, terug te trekken in een van de parken die de stad rijk is met een hapje en een drankje en een middagdutje te doen in de schaduw. Of gewoon genieten van alles wat voorbij komt aan straatartiesten. Voor kinderen is het hier ook heerlijk vanwege de vele speelmogelijkheden.

Reisinformatie Rome

Om tijd te besparen kunt u het best per vliegtuig naar Rome reizen. Er zijn twee luchthavens: Leonardo da Vinci Fiumicino, dit is de grootste luchthaven en op 30 km van de stad, en vliegveld Ciampino op 15 kilometer van de stad. De laatste wordt aangevlogen door de meeste budgetmaatschappijen en is dus populair voor een stedentrip. Vanuit deze luchthaven bent u in ongeveer 30 minuten met de taxi op camping Fabulous. Een auto huren of verder reizen met het openbaar vervoer zijn natuurlijk ook prima opties.

Bekende bezienswaardigheden

Villa Borghese
Op dit gigantische landgoed kunt u met gemak een dag vertoeven. Het herbergt meerdere musea, een dierentuin en vele wandelpaden. Er zijn meerdere terrasjes, cafeetjes en restaurantjes en u kunt er zelfs een bootje of ‘plezierfiets’ huren. Het bekendste museum is Galleria Borghese en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Naast schilderkunst zijn hier ook beeldhouwwerken van Bernini te bewonderen. Het is aan te raden om van tevoren online een entreekaartje te reserveren, want het is drukbezocht.

Vaticaanstad
Het is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en ligt middenin Rome, heel apart. Natuurlijk het bekendst als hoofdzetel van de rooms-katholieke Kerk, maar ook om de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek met Sint-Pietersplein en de Sixtijnse Kapel. Wanneer de paus in Rome is geeft hij elke zondag om 12.00 de zegen, het is natuurlijk wel een hele ervaring om mee te kunnen maken.

Rome met kinderen

Bioparco
Een van de oudste dierentuinen van Europa is te vinden in Rome. Op het landgoed Villa Borghese ligt Bioparco, een dierenpark met een grootte van 17 hectare. Omdat het zo groots is opgezet hebben de dieren alle ruimte om zich vrij te bewegen. Een goed iets, want het merendeel van de dieren die u hier kunt bekijken zijn ooit slachtoffer geweest van illegale handel of behoren tot de bedreigde diersoorten. De botanische tuin die is aangelegd om de dieren zich thuis te laten voelen is prachtig om doorheen te wandelen.

Colosseum
Een bezoek aan het oud amfitheater Colosseum is razend interessant voor kinderen. Ze wanen zich helemaal in de tijd van de gladiatoren terwijl ze door de arena wandelen en kunnen bekijken waar de gladiatoren en de wilde dieren werden vastgehouden. Een bezoek aan dit oude bouwwerk is prima te combineren met het naastgelegen Forum Romanum waar de ruïnes van het oude centrum van Rome te bewonderen zijn.

Winkelen in Rome

Mercato delle stampe
Verzameld u oude boeken, prenten, kaarten of postzegels? Dan is dit de markt voor u! De kramen van de Mercato delle Stampe (markt van de prenten) liggen vol oude boeken, tijdschriften en meer. De markt wordt elke ochtend, behalve op zondag, gehouden aan de Largo della Fontanella di Borghese, in de wijk Tridente.

Via del Corso
Het is een van de bekendste en langste winkelstraten van Rome. Aan de 1,5 kilometer lange straat zijn de bekende grote winkelketens als Benetton, Zara en Sisley te vinden. Wilt u het shoppen even afwisselen met wat culturele bezigheden? Aan de 'Corso' zijn ook veel kerken te vinden en het huis op nummer 18, waar Goethe heeft gewoond, is nu een museum.

Eten in Rome

Voor heerlijk eten zit je natuurlijk goed in Rome. Ga op ontdekkingstocht door de Italiaanse keuken die zoveel meer in huis heeft dan alleen pizza en pasta. Lekkere salades, traditionele vlees- en visgerechten en de verleidelijke zoetigheden, I dolci.

 

Enkele tips betreft de horeca in Rome:

  • Probeer de restaurants in de toeristische gedeeltes te omzeilen. De prijzen zijn schrikbarend hoog en de kwaliteit is niet altijd even goed. Ga af op waar de Italianen zelf zitten, dat is altijd een goed teken.
  • In Rome is het heel normaal om te beginnen met eten zodra het bord op tafel wordt gezet. Wachten op uw tafelgenoot gaat ten koste van de smaak en dat telt als een belediging voor de chef.
  • Houd er rekening mee dat met caffé altijd espresso wordt bedoeld en dat het in Italië erg vreemd is om een cappuccino na het diner te bestellen. Italianen drinken dit alleen bij het ontbijt.

Camping Fabulous nabij Rome

Prima combinatie: luxe faciliteiten op de camping (zwembaden, restaurants, animatie) en de schoonheden van een van de mooiste wereldsteden vlakbij. Vanaf camping Fabulous beleeft u Rome al na een korte rit met de gratis shuttlebus en enkele minuten met de trein en/of metro.

Kaart openbaar vervoer 233,1 KB