Vacansoleil Logo
Campings in Hongarije

Camping Hongarije

 1. Alle campings
 2. Hongarije

Campings in Hongarije

Op uw camping in Hongarije bent u altijd dicht bij de toppers van dit vakantieland. Namelijk: Boedapest en het Balatonmeer. Dit zijn tevens de mooiste regio’s van Hongarije, want hier treft u het meeste groen, mooie heuvels én genoeg vertier op het water en in de stad. Rondom het Balatonmeer is het heerlijk toeven in de zon, terwijl waterratjes in het azuurblauwe water plonsen. Boedapest? Dat is de hoofdstad van Hongarije. Daar bruist het, terwijl u hier ook geniet van rust en natuur aan de rivier de Donau.

Lees verder

Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.

  Boedapest: gebergten en de Donau

  Grotendeels is het landschap van Hongarije vlak. Behalve in het noorden, bij en rondom de stad Boedapest. Daar is het heuvelachtig. Erg dicht bij deze hoofdstad ligt de grootste berg van het land: het Mátra-gebergte. Voor wandel- en fietsliefhebbers is Boedapest daarom dé bestemming om naartoe te gaan. Overigens maakt u ook geweldige hike-, klim- en fietstochten in het Gerecse-gebergte, ten noorden van Boedapest. Ideaal voor actieve uitjes vanaf uw camping in Hongarije in de 

  Heeft u zin in een fietstochtje langs het water? Dan neemt u de route langs de rivier de Donau.

  Balatonmeer: vlakte, stranden en parken

  Bij het 

  is de omgeving vlakker. Toch spot u hier ook wel wat glooiende heuvels aan de horizon van het meer. Het Balatonmeer is overigens zo groot, dat het net een zee lijkt. U spot er tal van vogelsoorten. Maak daar een zoekspelletje van met uw kids tijdens een dagje strand! Bijvoorbeeld op Miami Beach, want dat is top voor kinderen. Gaat u als stel naar de camping in Hongarije? Dan is het een must om de zonsondergang bij Siòfok mee te maken. Hoeveel mensen overigens ook over het meer varen, het blijft er rustig en sereen, want gemotoriseerde boten zijn hier uit den boze.

  Voor wonderbaarlijke natuur reist u naar het noorden van het Balatonmeer. Vulkanische heuvels, kratermeren, grotten, geisers, en Nationaal Park Hortobágy. Dat park bestaat uit 800 m2 aan watergebied en grasland. Er lopen veel dieren rond, zoals het Hongaarse stepperund en Racka-schaap. Ten zuiden van het meer, helemaal aan het eind van de Donau, ligt nog een park: het Nationaal Park Donau-Drava. Met 50.000 hectare aan kleuren. Wacht geduldig af… dan kunt u hier zelfs wilde varkens en kuddes herten uit de rivier zien drinken! Spannend voor een ontdekkingstocht in het wild als u met uw kids naar de camping in Hongarije gaat.

  U proeft letterlijk de Hongaarse cultuur

  Cultuur snuiven vanaf uw camping in Hongarije? Uiteraard kan dit uitstekend in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Een must hier is de Burchtwijk, met allerlei kerken en historische gebouwen. Waaronder de Burcht van Boeda met uitzicht op de Donau én de Matthiaskerk. Ook het Visserbastion vlak ernaast is een aanrader. Als u daar staat heeft u prachtig uitzicht over de oude stad. Cultuur proeven? Dat doet u in de Centrale Markthal, met streekproducten als goulashsoep, het dessert Turogomboc en Hongaarse wijnen. Ook rondom het Balatonmeer treft u veel cultuur. Bijvoorbeeld in het plaatsje Tihany. Met een pittoresk kerkje en rondom de plaats keurrijke lavendelvelden. Cultuur proeven kan ook hier… met een lavendelijsje!

  Uitstapjes met uw kids

  Uitstapjes maken vanaf uw camping in Hongarije? Kies uit de vele tripjes voor jong en oud.

  • Maak een autotocht langs de magnifieke 
  • Geniet aan het water van het 
  • Voor ontspannen uitjes vanaf uw camping in Hongarije gaat u naar 

  Wilt u echt toffe kidsuitjes maken? 4 tips:

  • Het Center of Scientific Wonders in Zuid Boeda, met allerlei interactieve spellen.
  • De kindertrein, gyermekvasut, volledig bemand met kids met uitzondering van de machinist.
  • Waterpret in Annagora Aquapark, met buiten- en binnenzwembaden en 15 glijbanen.
  • En Zánkaland Adventure Park, waar u en uw kinderen klimmen door een mysterieus bos in Robin Hood stijl.

  Hongarije uw ideale vakantieland?

  Waar u ook uw camping in Hongarije kiest. Overal geniet u van warme zomers, mooie stranden aan de meren én veel cultuur. De prijzen? Die zijn betaalbaar! Bovendien is er genoeg vertier voor jong en oud. Ideaal als u tijdens uw vakantie van alles wilt ontdekken.