Ga naar inhoud
Een vraag ? Mijn Favorieten
{{destination.text}}
Reizigers
{{calendarDateTitle[0]}} {{calendarDateTitle[1]}}
{{calendarDateTitle[0]}} {{calendarDateTitle[1]}}
{{page.total_resultats}} offre(s) disponible(s) {{page.total_produits}} offre(s) disponible(s)
dans {{page.total_resultats}} établissement(s)
Wis filters
Filtres sélectionnés

{{page.total_resultats}} beschikbare aanbiedingen

Cagnotte vacances : On vous rembourse 10% sur chacune de vos réservations
J'en profite
Cagnotte vacances : On vous rembourse 10% sur chacune de vos réservations
J'en profite

Huisdieren op de camping

In de zoek en boek functie op de website kunt u een huisdier toevoegen aan uw reisgezelschap. Op deze manier krijgt u alleen die campings te zien waar een huisdier is toegestaan. Op de camping informatie pagina, kunt u onder het kopje accommodatie zien wat de kosten zijn, welke uitzonderingen er zijn of campings een bedrag vragen voor extra eindschoonmaak en of de camping een limiet heeft ingesteld voor het gewicht van het huisdier. Een aantal campings laat huisdieren alleen buiten het hoogseizoen toe. In sommige stacaravans is een huisdier verboden. In een Vacansoleil-bungalowtent is het zeker niet toegestaan.
Mocht u meer dan één huisdier mee willen nemen, dient u telefonisch contact op te nemen met een van onze medewerkers.

Let op:

het is niet toegestaan huisdieren onbeheerd achter te laten in kampeeraccommodaties, aangezien dit verschillende risico's met zich mee kan brengen, waaronder veiligheid en welzijn van het dier, schade aan accommodatie of geluidsoverlast. Indien u een staanplaats voor eigen tent of caravan boekt is het meestal wel mogelijk een dier mee te nemen. De prijs vindt u in de prijstabel. In het buitenland is een geldig inentingsbewijs voor een hond verplicht. Campings waar honden zijn toegestaan

Huisdieren meenemen op vakantie

Algemene regels voor het vervoer van huisdieren binnen de EU: Honden, katten en fretten hebben een EU-paspoort nodig als zij op reis gaan naar het buitenland. Dit paspoort bevat een beschrijving van het dier, de naam en het adres van de eigenaar en het bewijs van vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid). Vanaf 29-12-2014 is er een nieuw EU dierenpaspoort, dat alleen door de dierenarts mag worden uitgegeven. Oude paspoorten die voor die datum zijn uitgegeven en ingevuld blijven geldig. Als uw huisdier tot een beschermde soort behoort, dan moet u behalve een EU-paspoort ook een CITES-document hebben. Laat u vooraf goed informeren door de ambassade van het land van bestemming of het CITES-bureau van Dienst Regelingen in Dordrecht. Honden, katten en fretten moeten worden ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid), tenminste 21 dagen voor de reis. Dit kan de dierenarts doen. Diezelfde dierenarts is ook bevoegd een aantekening van de vaccinatie te maken in het EU-paspoort. Eigenaren zijn verplicht een identificatie bij hun dier aan te laten brengen. Dit kan de dierenarts doen. In Nederland wordt vooral de ́elektronische transponder ́ (chip) gebruikt, die onderhuids wordt aangebracht.

Huisdieren jonger dan drie maanden

Import van dieren jonger dan 3 maanden of tussen 12 en 16 weken is per land geregeld. Het reizen met dieren jonger dan 3 maanden is in veel landen niet toegestaan omdat zij niet kunnen worden ingeënt tegen rabiës. Er zijn landen waar dit wel mag, als u een verklaring heeft dat het dier niet in aanraking is geweest met mogelijk met rabiës besmette dieren. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de ambassade van het desbetreffende land. Frankrijk laat op dit moment geen dieren jonger dan drie maanden toe. Nederland zal dieren jonger dan drie maanden onder bovengenoemde voorwaarden waarschijnlijk wel toelaten. In Hongarije zijn (niet-commeriële) honden/katten en fretten van jonger dan 3 maanden toegestaan. Nederland zal dieren jonger dan 15 weken zonder geldige rabiës vaccinatie niet toestaan. Niet gevaccineerde dieren, jonger dan 3 maanden en afkomstig uit landen buiten de Europese Unie mogen niet naar België reizen. Tenzij ze afkomstig zijn uit de rabiësvrije landen IJsland, Noorwegen of Zwitserland. De eigenaar moet dan wel een ondertekende verklaring opstellen die bevestigt dat het dier sinds zijn geboorte in zijn geboorteplaats is gebleven en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës. In Italie is het niet toegestaan om huisdieren jonger dan 3 maanden per vliegtuig te vervoeren. In Spanje zijn huisdieren jonger dan 3 maanden helemaal niet toegestaan. Indien de papieren van het gezelschapsdier niet in orde zijn, kan de douane het dier aanhouden. Gevolgen kunnen zijn:
 • Het dier wordt in quarantaine geplaatst totdat het voldoet aan de gezondheidsvoorschriften.
 • Het dier wordt teruggezonden naar het land van herkomst.
 • Meer gedetailleerde informatie is verkrijgbaar bij uw dierenarts of de ambassade van het desbetreffende land.

  Frankrijk

  Sinds juli 2011 wordt enkel de elektronische chip erkend als identificatiemiddel voor reizen binnen de Europese Unie, uitgezonderd voor de dieren die voor die datum zijn getatoeëerd ter identificatie. De tatoeage moet duidelijk te lezen zijn. Bepaalde hondenrassen zijn verboden mee te nemen voor een verblijf of doorreis in Frankrijk. Het gaat hierbij om de categorie aanvalshonden of waakhonden. Het betreft honden die niet staan ingeschreven in een erkend stamboek en qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire Terriër, American Staffordshire Terriër, Mastiff en de Tosa Inu.Ook pitbulls, kruisingen met pitbulls, Boerboels en kruisingen van Engelse Staffordshire, kruisingen van American Staffordshire Terriër, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden. De volgende rassen mét erkende stamboom worden onder strikte voorwaarden toegelaten: American Staffordshire terriër, de Tosa Inu en de Rottweiler (als rashond én kruisingen van Rottweiler). De stambomen moeten erkend zijn door het Franse ministerie van Landbouw. De honden dienen verplicht een muilkorf te dragen en aangelijnd te zijn. De overige voorwaarden die gesteld worden, zijn zeer zwaar. Om die reden is het eigenlijk niet mogelijk om deze honden voor kortere periode mee te nemen naar Frankrijk. Campings kunnen eventueel hiervan afwijken. Indien u een hond uit de tweede categorie heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij informeren dan voor u bij de betreffende camping of u uw hond mag meenemen.

  Spanje

  Bepaalde hondenrassen vallen onder de regeling voor 'gevaarlijke honden'. Dit geldt onder andere voor de Pitbull en de Dogo Argentino, maar ook voor de Rottweiler en de Amerikaanse Staffordshire Terriër. Deze rassen zijn niet toegestaan in Spanje. Ook voor honden die kenmerken vertonen van aanvals- waak- en verdedigingshonden gelden strenge regels: er is een aanlijnplicht, een muilkorfplicht en er moet een vergunning worden aangevraagd. Met de auto: Het is verboden om een dier los te hebben in uw auto. Er bestaan verschillende mogelijkheden om het dier veilig te vervoeren. Zo zijn er speciale kooien voor alle soorten en maten. U kunt ook een autogordel aanschaffen voor uw huisdier. Deze zijn verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak. Een andere optie is een vangnet of rooster tussen de achterbank en de kofferbak.

  Kroatië

  In Kroatië is het verplicht om uw hond op openbare plaatsen aan de riem te houden. Daarbij dienen de volgende rassen een muilkorf te dragen: Dobermann, American Staffordshire Terriër, Bull Terriër, Rottweiler, Duitse herder, Belgische herder, Japanse krijger honden, Japanse Spit, Mastiff en Sarlaninac. Pitbulls en kruisingen daarvan zijn in Kroatië niet toegestaan. Bordeaux honden en Napel Mastiff honden dient u aan de riem te houden, maar deze hoeven niet overal een muilkorf te dragen.

  Kroatië

  In Kroatië is het verplicht om uw hond op openbare plaatsen aan de riem te houden. Daarbij dienen de volgende rassen een muilkorf te dragen: Dobermann, American Staffordshire Terriër, Bull Terriër, Rottweiler, Duitse herder, Belgische herder, Japanse krijger honden, Japanse Spit, Mastiff en Sarlaninac. Pitbulls en kruisingen daarvan zijn in Kroatië niet toegestaan. Bordeaux honden en Napel Mastiff honden dient u aan de riem te houden, maar deze hoeven niet overal een muilkorf te dragen.

  Portugal

  Er geldt een muilkorfplicht op drukke, publieke plaatsen voor de Terriër en Bull rassen en kruisingen tussen deze rassen. Desgevraagd moet u uw hond, ongeacht het ras, een muilkorf om kunnen doen. Ook moet uw hond worden geregistreerd bij de bevoegde autoriteiten en de eigenaar moet een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

  Tsjechië

  Bij vervoer per vliegtuig moet u 24 uur van te voren uw komst melden. Meer informatie via Tsjechische ambassade. Ook dient u een muilkorf bij u te hebben. De hond hoeft hem niet steeds te dragen, maar je moet hem wel kunnen laten zien. In het openbaar vervoer moet u uw huisdier verplicht een muilkorf laten dragen. Tsjechië wordt gezien als een zeer hondvriendelijk vakantieland.

  Duitsland

  In overeenstemming met de wettelijke bepalingen, kunnen honden van de volgende rassen of kruisingen daarvan niet worden vervoerd of ingevoerd worden in Duitsland samen met andere honden: Pit Bull Terriër, American Staffordshire Terriër, Staffordshire Bull Terriër, Bull Terriërs. Hetzelfde geldt voor andere rassen of kruisingen tussen rassen die gevaarlijk worden beschouwd. In Duitsland moeten honden meestal een muilkorf dragen in het openbaar vervoer.

  Italië

  Er geldt een muilkorfplicht op drukke, publieke plaatsen voor de Terriër en Bull rassen en kruisingen tussen deze rassen. Desgevraagd moet u uw hond, ongeacht het ras, een muilkorf om kunnen doen. In openbare gelegenheden moet uw huisdier aangelijnd en gemuilkorfd zijn.

  België

  In de regio Quaregnon is de rottweiler niet toegestaan. Op straat moeten zij gemuilkorfd zijn en ze zijn niet toegelaten bij publieke evenementen als markten, festivals en sport evenementen.

  Hongarije

  Vanaf januari 2013 wordt de classificatie van honden gebaseerd op basis van hun hoogte gevaarlijk gedrag, dus niet op basis van hun soort of ras. De honden die eerder als gevaarlijk werden gezien zoals de Straffordshire Bull Terrier, worden dus toegestaan in het land. Wanneer een hond wordt beoordeeld als gevaarlijk door de Hongaarse overheid, dan gelden er speciale voorwaarden zoals bijvoorbeeld: een klein kind mag niet met de hond alleen lopen. Volgens de wetten van de Europese Unie is een EU dierenpaspoort, microchip en vaccinatie tegen hondsdolheid verplicht. Het gebruik van de riem op openbare plaatsen is verplicht, in het openbaar vervoer is het gebruik van de muilkorf ook verplicht. Officieel mogen honden niet zwemmen in het Balatonmeer en het Velencemeer. Honden mogen op vrije stranden als dat wordt toegestaan.

  Oostenrijk

  In het openbaar vervoer wordt muilkorven en aangelijnd verplicht. In sommige regio's zijn voorzorgsmaatregelen tegen hondsdolheid vereist. Dit wordt aangegeven door rode borden. Hier is het raadzaam om uw huisdier in de auto te laten. Algemene landelijke regelgeving over de huisdieren bestaan niet, maar lokale regelgeving kunnen leiden tot beperkingen.

  Zwitserland

  Zwitserland heeft de EU-regelgeving aangenomen. Alle rassen zijn welkom, maar pitbulls, American Staffordshire terriërs, Staffordshire bulterriërs, bulterriërs, dobermanns, Argentijnse dogs, fila Brasileiro's, rottweilers, mastiffs, mastin Espagnol, mastino Napoletano's en tosa's moeten altijd aan de lijn worden gehouden en een muilkorf dragen.
  Bovendien is de invoer van honden niet toegestaan met gecoupeerde oren of staart, maar de lokale overheden kunnen hiermee minder streng omgaan, indien het gaat om een kort verblijf. Lokaal kunnen er ook speciale regels zijn met betrekking tot aanlijnen en muilkorven.

  Zwitserland

  Zwitserland heeft de EU-regelgeving aangenomen. Alle rassen zijn welkom, maar pitbulls, American Staffordshire terriërs, Staffordshire bulterriërs, bulterriërs, dobermanns, Argentijnse dogs, fila Brasileiro's, rottweilers, mastiffs, mastin Espagnol, mastino Napoletano's en tosa's moeten altijd aan de lijn worden gehouden en een muilkorf dragen.
  Bovendien is de invoer van honden niet toegestaan met gecoupeerde oren of staart, maar de lokale overheden kunnen hiermee minder streng omgaan, indien het gaat om een kort verblijf. Lokaal kunnen er ook speciale regels zijn met betrekking tot aanlijnen en muilkorven.
  Chargement en cours