Camping 5 étoiles Italie

5 sterrencamping Italië: de beste campings in Italië

Zoekt u een 5 sterrencamping in Italië? Dan komt u er al snel achter dat die heel schaars zijn. In Italië worden normaal gesproken namelijk maar een, twee, drie of vier sterren gegeven aan campings. Dit heeft alles te maken met de manier waarop de campings worden geclassificeerd.

campings gevonden in ,
campings gevonden in
campings gevonden in
campings gevonden
Criteria waarop u aan het zoeken bent:
van tot met een marge van dagen eerder of later
* De getoonde prijzen zijn de prijzen van dit moment. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Wilt u zeker zijn van de getoonde prijs? Boek dan nu. De prijs kan dan niet meer wijzigen. De actuele kortingen en/of gratis nachten zijn in deze prijs verwerkt. Hierbij komen de reserveringskosten (€ 27,-), de bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) en eventuele kosten ter plaatse die afhankelijk zijn van uw reisgezelschap (zoals lokale belastingen). De getoonde prijzen voor staanplaatsen zijn altijd gebaseerd op een verblijf van 2 personen (ook als u bij ‘reisgezelschap’ meerdere personen hebt ingevuld). Deze prijs is namelijk deels afhankelijk van de leeftijden van uw reisgezelschap. Het totaalbedrag voor uw vakantie ziet u in het reserveringsoverzicht van uw boeking voordat u tot definitief boeken overgaat.

Waarom 5 sterrencampings in Italië uitzonderlijk zijn

Er zijn slechts enkele 5 sterrencampings in Italië. In Italië wordt puur gekeken naar het aantal voorzieningen op een camping. De kwaliteit van die voorzieningen vormt geen onderdeel van de scoringslijst. En op basis van het aantal aanwezige voorzieningen worden de sterren toegekend. Een camping in Italië met alles erop en eraan? Die krijgt dus vier sterren.

Welke campings krijgen een 5de ster in Italië?

Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt een vijfde ster gegeven. En dat gebeurt in de praktijk alleen in regio’s met een groot aanbod. In Italië gaan namelijk lokale inspecteurs op pad om campings te classificeren. Inspecteurs hebben zo een goed beeld van het aanbod per regio en kunnen de campings in de betreffende regio makkelijk met elkaar vergelijken. Springt een camping eruit ten opzichte van andere campings? Doordat bijvoorbeeld voorzieningen van uitstekende kwaliteit zijn of er extra services zijn? Dan is dit zo’n uitzonderlijke 5 sterrencamping in Italië. Zoals bij Vacansoleil camping Bella Italia en camping Europa Silvella in de populaire regio Gardameer. En camping San Francesco in de grote vakantieregio Adriatische Kust.

4 sterrencampings in Italië zijn veelal ook uitstekend

Krijgt een camping in Italië vier sterren? Dan zou deze in bijvoorbeeld Frankrijk wel vijf sterren kunnen krijgen. De 5 sterrencampings in Italië zijn daarom lastig te vergelijken met andere 5 sterrencampings. Een tip: kijk naar de beoordeling van campings. Veel campinggasten vullen na hun vakantie een beoordeling in. Daaruit leidt u makkelijk af hoe het met de kwaliteit van de voorzieningen is gesteld.