Campings in Rome

Camping Rome

Wanneer u vakantie gaat vieren op een camping nabij Rome in de streek Lazio, dan kunt u gerust een paar dagen uittrekken om alles te bewonderen wat deze fantastische hoofdstad van Italië te bieden heeft. Maar de omgeving van Rome heeft nog zoveel meer moois wat u zeker niet mag missen tijdens uw verblijf in deze streek. Een combinatie van een schitterend binnenland vol cultuur en prachtige landschappen, mooie meren, stranden, vele (sport)activiteiten en het milde klimaat maken van deze regio een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Boekt u via Vacansoleil een camping nabij Rome in Lazio, dan kunt u gegarandeerd een heerlijke vakantie tegemoet zien.

Lees verder
Kies uit 4 campings in Rome/Lazio bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Fabulous

Rome - Rome/Lazio - Italië

Prima combinatie: luxe faciliteiten op de camping (zwembaden, restaurants, animatie) en de schoonheden van een van de mooiste wereldsteden vlakbij. Rome moet je beleven!

Camping I Pini Family Park

Fiano Romano - Rome/Lazio - Italië

Zeer fraaie camping met comfortabele gezinsfaciliteiten in een rustig dal op 30 km van Rome. Prima openbaar vervoer naar de stad, en goed bereikbaar vanaf de vliegvelden.

Camping Roma In Town

Rome - Rome/Lazio - Italië

Dé dichtstbijzijnde camping voor een bezoek aan Rome. Binnen 15 minuten met de shuttlebus staat u al in het centrum! Lekker eten? Daarvoor zit u hier eveneens perfect. De wijk Trastevere met sfeervolle restaurants en bars ligt namelijk erg dichtbij.

Camping Roma Capitol

Rome - Rome/Lazio - Italië

Dé camping voor de traditionele kampeerder met eigen caravan of tent. Geniet in de buitenlucht en wandel naar het Ostia-strand, 3 kilometer verderop. Rome ligt op 30 kilometer, én in de buurt treft u 5 leuke themaparken!

Het landschap rond de camping nabij Rome

U verblijft in een prachtige omgeving als u kiest voor een camping nabij Rome. Lazio is ingesloten tussen de bergen van de Apennijnen en de kust, met daar tussenin mooie groene heuvels vol wijngaarden en authentieke dorpjes. In de omgeving bevinden zich schitterende vulkaanmeren, ook ideaal voor de watersportliefhebber. In het Westen bevindt zich een kilometerslange zand- en rotskust. Hier kunt u heerlijk zwemmen, zonnen, zandkastelen bouwen, spelletjes spelen, varen en vooral genieten. De stranden zijn zeer geliefd, ook bij de Italianen. Zoekt u rust? De regio Lazio rondom uw camping nabij Rome kent enkele prachtige meren, waaronder het Bolsenameer. Dit meer bevindt zich in een gigantische vulkanische krater. Erg mooi om te zien, maar ook heerlijk om in te dobberen.

Bezoek Rome; de eeuwige stad

Een bezoek aan la città eterna, ofwel de eeuwige stad mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Lazio op een camping nabij Rome. Deze prachtige stad kent een rijke historie. Er is geen stad ter wereld die zoveel rijkdom aan schatten heeft als Rome. De stad lijkt één groot openluchtmuseum met haar middeleeuwse steegjes, stijlvolle pleinen en andere oudheidkundige schatten. Start uw ontdekkingstocht bij Centro Storico en wandel langs het Pantheon, Piazza Navona en de Spaanse trappen. Wie Rome zegt, denkt natuurlijk ook direct aan Vaticaanstad, het eigen staatje binnen de stad. Een bezoek aan de wereldberoemde Sint-Pieter, Vaticaan Musea, de Sixtijnse kapel en de Paus staan natuurlijk bovenaan op uw to do lijstje tijdens uw vakantie op een camping nabij Rome.

Cultuur buiten de stad Rome

Wanneer u vakantie viert op een camping nabij Rome in de streek Lazio en van cultuur houdt, zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden die u in de omgeving van Rome kunt bezichtigen. Het middeleeuwse kunstenaarsdorp Calcata en de authentieke dorpjes, zoals Frascati zijn hier enkele voorbeelden van. Verspreid over de regio zijn honderden kerken, abdijen en monumenten te ontdekken. Natuurlijk mag u Tivoli, bekend om zijn Romeinse villas, waaronder het enorme buitenverblijf van Keizer Hadrianus dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat ook niet overslaan. De regio Lazio is de oorsprong van de Romeinse beschaving. U vindt dan ook buiten uw camping in Rome vele imposante resten uit de tijd van de Romeinen.

Vakantie vieren op een camping nabij Rome in de streek Lazio biedt zoveel mogelijkheden. U heeft aan één vakantie in deze regio vast niet genoeg.