Vacansoleil Logo
Croatia Dalmatia

Camping Dalmatië

Campings in Dalmatië

Voor een onbezorgde, ontspannen vakantie kiest u voor een camping in Dalmatië, gelegen in het zuiden van Kroatië. Hier vindt u prachtige natuur, schilderachtige dorpjes, een groot aantal historische schatten, lange kiezelstranden, wuivende palmen, levendige badplaatsen en een heerlijke Mediterrane sfeer. Dat wordt dus volop genieten, want Dalmatië is een super regio voor een ultieme zon-, zee-, strand- en doevakantie. De mooiste plekjes heeft Vacansoleil alvast voor u geselecteerd. Zoek en boek uit onze selectie uw favoriete camping in Dalmatië en u gaat gegarandeerd een geweldige tijd tegemoet.

Lees verder

Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.

  De wonderschone natuur rondom uw camping in Dalmatië

  Uw camping in Dalmatië is omgeven door adembenemende natuur. In het groene binnenland is de natuur werkelijk waar beeldschoon. Heerlijk geurende pijnbomen, olijfbomen en groene wijnranken zijn typerend voor deze regio. Vijf van de zeven nationale parken die Kroatië rijk is, bevinden zich in Dalmatië en liggen al op u te wachten. Natuurpark Kornati met zijn vele onbewoonde eilandjes is een waar duikersparadijs en nationaal park Krka met zijn adembenemende watervallen die van grote hoogtes naar beneden storten, levert geweldige plaatjes op. Tijdens uw verblijf op een camping in Dalmatië is het dus zeker aan te raden de mooie Kroatische natuur in te duiken.

  Zon, zee en strand

  Tijdens uw vakantie op een camping in Dalmatië kunt u ongestoord genieten van zon, zee en strand. De regio behoort tot één van de zonnigste gebieden van het centraal en noordelijk Middellands Zeegebied. Strakblauwe luchten en vele zonne-uren domineren uw vakantie. Een duik in de kristalblauwe Adriatische Zee zorgt dan ook voor een aangename verkoeling. Op de stranden van Split en Trogir zijn goede watersportmogelijkheden te vinden. Er zijn bootjes te huur, u kunt zich wagen aan een ritje op een banaan of meedoen met een potje strandvolleybal. Het strand bij Brela is erg populair bij gezinnen, omdat het er langzaam afloopt. De kustlijn van Dalmatië bestaat uit kiezel- en zandstranden. U vindt er honderden strandjes, de een nog rustiger en mooier dan de ander. Er is dus altijd een strandje naar uw smaak te vinden tijdens uw vakantie op een camping in Dalmatië.

  Eropuit vanaf uw camping in Dalmatië

  Een camping in Dalmatië is eveneens een fijne plek voor kinderen. Zij kunnen zich heerlijk uitleven op het strand en in het water. Tieners kunnen veel plezier beleven aan wind- en kitesurfen. Ook zeekajakken of spannende raft-tochten op de wildwater rivier behoren tot de mogelijkheden. In de diverse bekende badplaatsen bevinden zich tevens glijbanen, trampolines en springkastelen aan het strand. Dalmatië is tevens uitgerust met vele pittoreske plaatsjes. Het middeleeuwse stadje Trogir is hier een voorbeeld van. Het complete stadsdeel is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen. Zeker een aanrader dus. Wilt u dagje winkelen tijdens uw vakantie op een camping in Dalmatië? Kies dan voor de oude stadskern van Split. Trendy boetiekjes, warenhuizen, galerieën en outlets zorgen voor de ultieme winkelbeleving. Wonderbaarlijke natuurschatten, historische steden, sprookjesachtige strandwandelingen, schitterende cultuur en een strakblauwe lucht, dat is waar een vakantie op een camping in Dalmatië voor staat. Bekijk meer