Ga naar inhoud
Een vraag ? Mijn Favorieten

Camping Plitvice

Voer je verblijfsperiode in en kies uit 0 aanbiedingen
{{destination.text}}
Reizigers
{{calendarDateTitle[0]}} {{calendarDateTitle[1]}}
{{calendarDateTitle[0]}} {{calendarDateTitle[1]}}

Camping bij Plitvice meren

Plitvice meren (Plitvička jezera) is het oudste en meest indrukwekkende nationale park in Kroatië. Een gebied van buitengewone schoonheid, ingeklemd tussen het Mala Kapela-gebergte in het westen en noordwesten en de Lička Plješivica in het zuidoosten. Het merencomplex bestaat uit zestien meren en een groot aantal andere kleinere watermassa's, die door tientallen sprookjesachtige watervallen met elkaar in verbinding staan. Geen wonder dat dit park altijd al een enorme aantrekkingskracht op natuurliefhebbers heeft gehad. Plitvice is dan ook het eerste nationale park in Kroatië, opgericht op 8 april 1949. Het sedimentatieproces van kalksteen, verantwoordelijk voor de vorming van tufsteenbarrières en meren, vertegenwoordigt een unieke en universele waarde. Om deze reden werden de Plitvicemeren op 26 oktober 1979 ingeschreven op de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties. Het gebied van het nationale park werd in 1997 uitgebreid en beslaat tegenwoordig een oppervlakte van iets minder dan 300 km2. Bij Vacansoleil bieden we je de mogelijkheid om vlak bij de ingang van het park te kamperen.

Verken Plitvice en zijn meren

Het Nationaal Park Plitvička jezera is het hele jaar geopend. Je hebt de keuze uit zeven uitgezette ontdektochten door het merencomplex en vier bergwandelpaden. Als je het park bezoekt, volg je de instructies op de informatieborden. Verlaat nooit de gemarkeerde paden en voorkom dat je sporen achterlaat. Het spreekt voor zich dat het verboden is om afval op de grond te gooien of de natuur te beschadigen. Binnen het park kan je je ook verplaatsen op elektrische boten en panoramische elektrische treinen. Hiervoor heb je een geldig toegangsbewijs nodig. Het park heeft verschillende ingangen. Camping Plitvice Holiday Resortligt op 8 kilometer (10 minuten rijden) van de hoofdingang. Camping Plitvicein Smoljanac ligt nog dichterbij, op 3 kilometer afstand om precies te zijn. Voordeel is dat je zo in de vroege ochtend, voor de grote drukte begint, het park al kan bezoeken. Vooral in de zomermaanden komen er namelijk veel bezoekers.

Het karstlandschap

Aardrijkskundekenners opgelet! Het gebied van het Nationaal Park Plitvicemeren maakt deel uit van het karstgebied van de Dinarische Alpen en behoort tot een van de meest indrukwekkende karstcomplexen ter wereld, gekenmerkt door de geologische, geomorfologische en hydrologische bijzonderheden. De specifieke hydrogeologische kenmerken van de rotsen maakten het mogelijk om water vast te houden in de dolomietrotsen van het Trias, maar ook om de kloof te vormen in de kalkhoudende sedimenten van het Krijt. Om deze reden is het merensysteem van het park verdeeld in de bovenmeren en de benedenmeren.

Een historisch en cultureel erfgoed

De omgeving van Nationaal Park Plitvicemeren wordt al sinds de prehistorie bewoond. Deze regio, rijk aan water, bossen, flora en fauna en veel natuurlijke schuilplaatsen boden de mens uitstekende omstandigheden. Daarnaast lag het gebied op een belangrijke doorgaansroute tussen de continentale regio's en de Adriatische regio's. Binnen de grenzen van het Nationaal Park Plitvicemeren vind je vandaag de dag nog volop voorbeelden van de landelijke architectuur en de typische manier van leven van de locals.

Eén plek, talrijke activiteiten

In Plitvice makkelijk activiteiten combineren. Naast een bezoek aan de meren kan je er heerlijk wandelen, roeien, fietsen en tijdens de koudere maanden kan je er zelf gaan skiën. Bezoek de verschillende souvenirwinkels in het park om een speciale herinnering mee naar huis te nemen. Maar je mooiste souvenirs zijn de beelden in je hoofd. Een bezoek aan Plitvice blijft je voor altijd bij!

Ons campingaanbod in Plitvice : de beste vakantieverblijven

Resultaten: 1 - 0 van 0 beschikbare aanbieding(en)
Chargement en cours
Chargement en cours