Vacansoleil Logo
Campings in Luxemburg

Camping Luxemburg

 1. Alle campings
 2. Luxemburg

Campings in Luxemburg

Wie niet ver wil rijden, maar wel wil genieten van een onvergetelijke vakantie, kiest voor camping in Luxemburg. Dit rijke, kleine landje ligt ingeklemd tussen België, Frankrijk en Duitsland en biedt een variatie aan mogelijkheden. Burchten, stuwmeren, kanovaren, glooiende wijngaarden, steile rotswanden en afwisselende landschappen, Luxemburg is net even anders dan anders. Ook voor kinderen is dit land een ware belevenis. Bent u op zoek naar een camping in Luxemburg? Zoek niet verder, want Vacansoleil heeft wat u zoekt!

Lees verder

Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.

  Luxemburg; een land vol burchten en prachtige natuur

  Tijdens uw verblijf op een camping in Luxemburg kunt u er niet omheen; de vele burchten en ruïnes. De oude bovenstad van Luxemburg zelf lijkt alleen al op een vesting, maar ook midden in de groene heuvels steken torens omhoog. Wie dol is op vestingen en vestingwerken zit helemaal goed op een camping in Luxemburg. Daarnaast is het land voor wandelliefhebbers een waar wandelparadijs. Ruim 5000 kilometer aan wandelwegen vindt u hier. Wandelen is dus echt een must. Het schitterende Müllerthal, ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd is bijzonder geliefd door de steile rotswanden, beboste heuvels en beekjes. U ontdekt het zelf vanaf uw camping in Luxemburg.

  Mooie, nette dorpen en charmante, kleurrijke steden

  Wie verblijft op een camping in Luxemburg brengt uiteraard een bezoekje aan de grootste plaats van het land; Luxemburg-Stad. Een stad waar historische panden en blinkende, hightech bouwwerken schouder aan schouder staan. Het oude centrum staat bovendien al geruime tijd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Stadjes als Vianden, Echternach en Clervaux zijn dankzij hun kleurrijke en charmante uitstraling ook zeer geliefd bij toeristen. U zult zich verbazen over de netheid van de meeste dorpjes rondom uw camping in Luxemburg. Schone dorpsstraten, bijgeknipte tuinen en smetteloze huizen domineren hier het straatbeeld. Geweldig om te zien.

  Leuke uitstapjes vanaf uw camping in Luxemburg

  Een camping in Luxemburg is ook voor kinderen een waar feest. Niet alleen op de camping zelf is meestal van alles voor hen te doen, ook buiten de camping kunnen zij genoeg beleven. Stap aan boord van een solarboot voor een educatieve expeditie of ga op ontdekkingstocht over slingerende paadjes en langs smalle riviertjes. De natuur zit vol met klim- klauter- en dwaalplekken. Luxemburg kent een aantal kleine dierenparken. Voor de wat grotere dierentuinen kunt u een bezoek brengen aan het Belgische La Roche met zijn wildpark of het Franse Metz met zijn superleuke dierentuin. Plopsa Coo in het Belgische Stavelot doet het ook altijd erg goed als u op een camping in Luxemburg verblijft.

  Uitgaansmogelijkheden Luxemburg

  Als u op een camping in Luxemburg verblijft en uit eten gaat, zult u merken dat degelijk Duitse kost is verweven met het verfijnde Franse eten. Met andere woorden, het eten is hartig, veel en smakelijk. Voor riviervis zit u goed bij eetgelegenheden aan de Moezel en het gerecht mosselen met friet wordt vooral in de zomer door de Luxemburgers graag gegeten. Wie van uitgaan houdt, kan in Luxemburg-Stad zijn hart ophalen. Hier vindt u theaters, bioscopen, vele gezellige cafeetjes, clubs met livemuziek en leuke, sfeervolle bistrootjes. Vanaf uw camping in Luxemburg kunt u alle kanten op. Op een camping in Luxemburg beleeft iedereen een topvakantie en hoeft niemand zich te vervelen.