Camping 5 étoiles Pays-Bas

5 sterrencamping Nederland: luxe in de natuur

Op een 5 sterrencamping in Nederland is alles tot in de puntjes verzorgd. Van het groen op het terrein tot het zwemparadijs. En van de campingsupermarkt tot het animatieprogramma voor jong en oud. In Nederland vakantie vieren is dan ook erg populair. Zeker met kleine kids. U bent zo op uw bestemming en de kinderen maken makkelijk vakantievriendjes.

campings gevonden in ,
campings gevonden in
campings gevonden in
campings gevonden
Criteria waarop u aan het zoeken bent:
van tot met een marge van dagen eerder of later
* De getoonde prijzen zijn de prijzen van dit moment. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Wilt u zeker zijn van de getoonde prijs? Boek dan nu. De prijs kan dan niet meer wijzigen. De actuele kortingen en/of gratis nachten zijn in deze prijs verwerkt. Hierbij komen de reserveringskosten (€ 27,-), de bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) en eventuele kosten ter plaatse die afhankelijk zijn van uw reisgezelschap (zoals lokale belastingen). De getoonde prijzen voor staanplaatsen zijn altijd gebaseerd op een verblijf van 2 personen (ook als u bij ‘reisgezelschap’ meerdere personen hebt ingevuld). Deze prijs is namelijk deels afhankelijk van de leeftijden van uw reisgezelschap. Het totaalbedrag voor uw vakantie ziet u in het reserveringsoverzicht van uw boeking voordat u tot definitief boeken overgaat.

Hierop zijn de sterren van een camping in Nederland gebaseerd

In Nederland bepaalt de ANWB hoeveel sterren een camping krijgt. Deze sterrenscore wordt in grote lijnen bepaald door de aanwezigheid en kwaliteit van alle campingvoorzieningen en het terrein van de camping. Dat zijn de twee belangrijkste zaken waaraan een camping in Nederland zijn punten, ofwel sterren, te danken kan hebben. Een camping kan in totaal maximaal 1000 punten verdienen.
 

 • Sanitair: 400 punten
  Het gezamenlijke sanitair weegt het zwaarst bij de sterrenscore. Scoort een camping op dit vlak het maximale? Dan heeft hij al 400 punten binnen. Ontbreekt er speciaal sanitair voor mensen met een beperking, een babywasplaats of een wasvoorziening? Dan kan een camping al 70 punten mislopen.
 • Terrein: 250 punten
  Voor het terrein – in het algemeen én bij de standplaatsen – kan een camping 250 punten verdienen.
 • Zwemplekken: 125 punten
  Voor de zwemmogelijkheden – door zwembaden én natuurwater – kan een camping tot 125 punten krijgen.
 • Recreatie: 125 punten
  Ook voor de recreatieve mogelijkheden – animatie, speelplekken en sportfaciliteiten – kan een camping tot 125 punten krijgen.
 • Eten & drinken: 100 punten
  Voor de eet- en drinkgelegenheden – waaronder restaurants en supermarkten – op de camping én binnen 100 meter van de camping, zijn maximaal 100 punten te behalen.
   

Het verschil tussen 4 en 5 sterrencampings in Nederland

Bij het boeken van een 4 of 5 sterrencamping in Nederland weet u zeker dat u op een kwaliteitscamping terechtkomt. Deze campings hebben namelijk tussen de 667 en 1000 punten behaald bij de inspectie van de ANWB. Dat is een uitstekende score! De 5 sterrencampings zijn natuurlijk beter of ‘groter’ dan de 4 sterrencampings. Desalniettemin kunnen kleine campings ook 5 sterren weten te bemachtigen als zij zeer kwalitatieve faciliteiten hebben. Over het algemeen zijn het vaak de complete vakantieparadijzen waar aan alles is gedacht, voor zowel de allerkleinste bezoekers als de oudere gasten.


Op zoek naar een 5 sterrencamping in Nederland?

Vacansoleil biedt alleen het beste van het beste. Het merendeel van onze campings is dan ook een 5 sterrencamping in Nederland. De andere campings in ons land kregen van de ANWB-inspectie 4 sterren.