900x170-header-drenthe.jpg

Campings in Drenthe

Campings in Drenthe

Heidevelden, stuifzandgebieden, slingerende beekjes, mysterieuze hunebedden en bossen waar het nog heerlijk stil is. Vanaf de camping in Drenthe ontdekt u een uniek stukje Nederland. Draagt u de natuur een warm hart toe? Dan laat het eeuwenoude landschap van Drenthe úw hartje sneller kloppen. Ook kinderen zetten hier grote ogen op. Tijdens spannende geo-tochten in de bossen óf in leuke attractieparken.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Drenthe bij Vacansoleil

Camping Vakantiepark Diana Heide

Amen - Drenthe - Nederland

Een gezellige, groene oase tussen de Drentse heidevelden. Lekker kamperen in de bossen, relaxen bij het strandbad en al fietsend het dromerige landschap verkennen. Hier komt u pas tot rust. Behalve de kinderen, die raken hier niet uitgespeeld.

Drenthe: een feest voor wandelaars en fietsers

Kamperen op een camping in Drenthe? Dat is heerlijk puur. Het landschap straalt een serene rust uit. U kunt hier nog uren wandelen, ver weg van de drukte van alledag. Meenemen dus, die wandelschoenen. En smeer ook de ketting van uw fiets maar in. In Drenthe vindt u duizenden (!) kilometers fietsplezier door heivelden en boswachterijen, keurig aan elkaar geknoopt door een gebruiksvriendelijk netwerk. In de vele educatieve informatiecentra leert u eerst alles over de Drentse flora en fauna. Vervolgens stippelt u eenvoudig zelf uw route uit. Toe aan een pauze? Strijk neer op een oude boomstronk, óf op zo’n gezellig terrasje. U passeert genoeg knusse plattelandsdorpjes om even lekker uit te blazen.

3 nationale parken in Drenthe

De kroonjuwelen van de Drentse natuur? Dat zijn de drie nationale parken. Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneensloten natte heidegebied van West-Europa. Een schitterend gebied met een nostalgisch tintje. De heide wordt op traditionele wijze onderhouden door herders met hun schapenkuddes. Heel anders, en zeker zo mooi, is Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Hier vindt u bos, bos en nog eens bos. Dit uitgestrekte wandelparadijs ligt in het grensgebied van Drenthe en Friesland. Nationaal Beek- en Esdorpenlandschappark De Drentsche Aa is een prachtig voorbeeld van een duet tussen mens en natuur. Door de eeuwen heen heeft de landbouw dit gebied mede vormgegeven. Het resultaat? Een fraai coulisselandschap met meanderende beken, boerderijen, weilanden en karakteristieke brinkdorpen.

Dagje weg met het gezin in Drenthe

Geen gebrek aan leuke uitjes voor het hele gezin, als u in Drenthe op een camping verblijft. Het beroemde hunebedcentrum in Borger én de Wildlands Adventure Zoo in Emmen bijvoorbeeld. Maar een dagje achtbaanpret in attractiepark Drouwenerzand of een spannende natuurontdekkingstocht op het Boomkroonpad in Boswachterij Gieten/Borger is net zo tof. Kleine hummels maakt u dolgelukkig met een een uitje naar Sprookjeshof Zuidlaren of Plopsaland Coevorden. Liever een dag winkelen? U heeft volop keuze in provinciehoofdstad Assen en in het gezellige centrum van Emmen. 

Naar de de camping in Drenthe

Rust, ruimte, natuur, mooie dorpjes in een vredig landschap. Op een camping in Drenthe bent u er even helemaal uit. Kies voor een verblijf in een luxe stacaravan of een compleet ingerichte bungalowtent. Maak hier een keuze uit ons aanbod van campings in Drenthe.