900x175_regio-west-pommeren-polen.jpg

Campings in West-Pommeren

Campings West-Pommeren

Nog nooit gehoord van West-Pommeren in Polen? Dat is nu juist het mooie! Deze prachtige bestemming aan de Baltische kust wordt nog niet overspoeld door het internationale toerisme. Maar de Poolse vakantiegangers weten wel beter: witte zandstranden, natuurparels, superleuke gezinsattracties én … lekker weertje. De lentes zijn zacht, de zomers warm! 

Lees verder
Kies uit 1 camping in West-Pommeren bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

West-Pommeren, waar ligt dat?

West-Pommeren ligt in het noordwesten van Polen en grenst direct aan Duitsland. De afstand vanuit Nederland? Circa 900 kilometer vanaf Utrecht. Prima te rijden in één dag. Vanuit Zuid- en Midden-Nederland rijdt u via Hannover en Berlijn. Vanuit Noord-Nederland rijdt u het snelst via Hamburg en Rostock.

Strand, strand en strand

Een strandvakantie in Polen? Jazeker. De zandstranden zijn dé attractie van West-Pommeren. Die zijn je-van-het hoor! Wit zand, sommige met een tintje goud, en meestal lekker breed. Veel stranden zijn goed ingericht, zeer netjes allemaal: uitgebreide horecavoorzieningen, sanitair, parkeerplaatsen, enzovoorts. De populairste stranden liggen bij Lazy, Dabki, Mielno, Unieście en het beroemde kuuroord Kolobrzeg. Aanrader: een wandeling over de 200 meter lange pier. Speur ook de kleine vissersdorpjes langs de Baltische kust af, dan ontdekt u fijne, rustige achterafstrandjes. Pommeren betekent niet voor niets “Land bij de Zee’.

Eropuit met het hele gezin in West-Pommeren

Mogen de kinderen kiezen? Dan willen ze naar het Walvispark in Rewal (géén aquarium maar een kruising tussen een speeltuin en een educatief centrum) of naar het miniatuurpark in Międzyzdroje (een soort Madurodam maar hier staan de Baltische landen in de picture). Leuk én mooi is Hortulus in Dobrzyca: een bonte verzameling Engelse, Franse en Japanse tuinen. Terwijl u de tuinen bewondert, dwalen de kids in het gigantische haagbeukdoolhoof!

In de voetsporen van de vikingen van West-Pommeren

Wolin, in het uiterste noordoosten van West-Pommeren, was ooit een legendarische Vikingvesting. Dit was het thuisland van de beruchte Jomsburg-vikingen. Bent u in de zomermaanden in West-Pommeren? Bezoek dan het Wolin vikingfestival. Hier worden hele veldslagen nagespeeld! Liever een rustiger cultuuruitstapje? Beklim de eeuwenoude vuurtoren van Gaski of dool door de straten van de middeleeuwse stad Koszalin. Pronkstuk is de Mariakathedraal, maar laat de winkels en cafés niet links liggen. Koszalin is echte studentenstad. Bruisend sfeertje hoor!

Voor de natuur- en vogelliefhebbers

Ooievaars, furen, wilde zwanen, reigers, zeearenden … nationaal park Wolin (Woliński Park Narodowy) is een paradijs voor vogelliefhebbers. Deze natuurparel ligt op schiereiland Wolin, direct aan zee. De natuur van Wolin? Lekker woest. Hoge kliffen, stoere bossen, het gaat hier heuvel op-heuvel af. Dus neem behalve uw verrekijker óók uw wandelschoenen mee!

Op vakantie naar West-Pommeren?

En? Staat West-Pommeren op uw verlanglijstje? Deze Poolse strandbestemming is de moeite. Al is het maar om te zeggen dat u in ‘Zachodniopomorskie’ bent geweest. Want zó zegt u West-Pommeren in het Pools.