Camping Slovenie

Campings in Slovenië

Camping Slovenië

Slovenië ligt tussen de imposante Alpen en de zonnige Adriatische Kust. Gaat u naar een camping in Slovenië? Dan gaat u kamperen in een van de groenste landen ter wereld. Een droomplek voor natuurfanaten, vanwege de diversiteit van het natuurschoon. U bevindt zich tussen de bergen, dichtbegroeide pijnboombossen, smaragdgroene meren, mysterieuze grotten én ontzettend lange en mooie zandstranden. Logisch dat buitenliefhebbers hier de tijd van hun leven hebben!

Wandel of fiets bijvoorbeeld door de ruige Julische Alpen en kano daar over de extreem heldere meren van de rivier de Soča. Ontdek het ongerepte bos van Rajhenav, in de buurt van de provincie Slovenië. Wilt u naar het strand? Daar bent u in no-time als u verblijft op een luxe camping in Slovenië aan de Adriatische Kust!

Lees verder

Kies uit 6 campings in Slovenië bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Adria

Ankaran - Adriatische Kust (SL) - Slovenië

Aan de baai van Trieste, in een klein stukje Slovenië tussen Italië en Kroatië. Groot Olympisch zwembad naast de zee. Bezoek vanaf camping Adria Trieste en sfeervolle stadjes als Koper en Piran.

Camping Sobec

Lesce - Julische Alpen/Bled - Slovenië

Ruim opgezette camping in een lus van de Sava Dolinka-rivier op een paar kilometer van het bekende meer van Bled. Er is ook een leuk recreatiemeertje. Houdt u van volksdansen?

Camping Terme Olimia

Podčetrtek - Zuid-Oost Slovenië - Slovenië

Luxe familiecamping in het oosten van Slovenië. Na maar 40 minuten rijden vanaf de camping kom je letterlijk van de grond. Vanaf Krapinske Toplice ruil je namelijk de auto in voor een helikopter(tour) en verken je de mooiste continentale streek van Kroatië!

Camping Slovenia Eco Resort

Stahovica - Julische Alpen/Bled - Slovenië

Mooie en rustige camping tussen de bergen. De kinderen vermaken zich wel in de speeltuin en ook voor de ouders is er genoeg te doen. Leen een fiets op de camping en ga op pad om van het adembenemende uitzicht te genieten.

Waarom Slovenië?

Er zijn meerdere redenen om voor een camping in Slovenië te kiezen. Allereerst is dit land en zijn natuurlijk schoon nog onontdekt. U kunt het land dus in alle rust met uw hele familie gaan ondervinden. Want op het strand is het relaxt. In de dorpen betaalt u lokale prijzen. En u proeft van de authentieke cultuur als u uitjes maakt. Ook vindt u in Slovenië heel veel historie en cultuur. Gaat u dit unieke vakantieland ontdekken?

Historie & cultuur

De Sloveense hoofdstad Ljubjana bruist van de historie en cultuur. Dagtripjes naar deze stad zijn eenvoudig te maken vanuit de regio Slovenië. Bekijk het kasteel van Ljubjana en ga met de tram naar het bovenste topje van de stad om het mooiste uitzicht te bewonderen. De regio Slovenië is overigens dé regio om wijn te proeven. Dat kan in de Vipava-vallei. De traditionele hengstenboerderij van Lipica is leuk voor uw kids.

Kiest u voor een camping in Slovenië aan zee? Dan vindt u in kustplaats Piran verschillende kunstmusea. Als wijnliefhebber gaat u naar Maribor met het Stara trta, het alleroudste wijnhuis ter wereld, dat opende in de 16de eeuw. Vanaf uw camping in de Julische Alpen staat u na minder dan een kwartier rijden bij het Kasteel van Bled. Gebouwd op een heuvel, direct aan het meer van Bled. Het uitzicht hier? Subliem!


Ljubljana camping

Outdooractiviteiten in Slovenië

Tijdens uw bezoek aan de camping in Slovenië wacht u in de groene omgeving een scala aan outdooractiviteiten. Het populairst is raften op de superheldere rivier Soča. Hiervoor gaat u naar Nationaal Park Triglav. Bent u liever actief op een vaste bodem? Dan beklimt u direct naast dit natuurgebied de heuvels bij het meer van Bled. Aan de top heeft u indrukwekkend panoramisch uitzicht! En als u kiest voor een camping in de regio Julische Alpen, dan kampeert u praktisch náást het meer van Bled.

Groenste land van Europa?

Naar de camping in Slovenië betekent kamperen te midden van een mooi, rijk en gevarieerd landschap. In de alpenvallei van Logarska Dolina ziet u watervallen, rotstorens en heuvels. In Nationaal Park Triglav vindt u de spectaculaire smaragdgroene rivier én het meer van Bled, de bekendste trekpleister van Slovenië. In Postojna kunt u op verkenning gaan in grotten met 20 kilometer aan grottenkamers, -gangen en -galerijen met plafondhoogtes van soms wel 50 meter. Met een treintje maakt u een tour van 5 kilometer door deze grotten. Naast deze attractie ligt het Kasteel van Predjama, op een klif van 123 meter hoog. Ga hier terug in de tijd van de ridders met de donkere kerkers, ophaalbruggen en geheime verstopplaatsen. Tot slot bevinden zich in de regio Kočevje nog bewaard gebleven oerbossen, waar beren, wolven, lynxen en adelaars leven.


Ankaran camping

Camping in Slovenië aan zee

Slovenië heeft een klein stukje kust. 47 kilometer om precies te zijn. Dit stukje kustlijn is echter helemaal geweldig! Het grootste en populairste strand is dat van Portoroz. Hier is het heerlijk toeven op het fijne zand. Ook bij de havenplaatsjes Izola, Piran en Koper vindt u mooie stranden. Dit zijn kiezelstranden. Het water is hier daardoor ontzettend helder! En met waterschoenen geniet u daar optimaal van. Bovendien zijn dit de plekken – met name Piran – om een geweldige snorkelervaring op te doen. Kortom: op uw camping in Slovenië, in de regio Adriatische Kust, is het heerlijk ontspannen. Daarnaast is dit dé plek voor wateractie. Zwemmen, snorkelen, waterskiën, zeilen en vissen. Het kan er allemaal.

Eropuit met uw gezin

Als u het strand, het meer, de hengstenboerderij, de hoofdstad Ljubjana en/of de grotten van Postojna heeft gezien, dan maakt u uw kids blij met het Pustolovski Park. Dit park is een gigantisch boomtop-avonturenpark voor álle leeftijden. Waar? In Straža Bled. Ook Park Vulkania is een aanrader. Hier leert u alles over vulkanen en kinderen ontdekken in een simulator de diepzeewereld en fantaseren erop los in de 3D-attractie Dragon Ride.