Camping 5 étoiles Espagne

5 sterrencamping Spanje: luxe genieten aan zee

Een 5 sterrencamping in Spanje? Dat is een Spaanse categorie 1-camping. In Spanje krijgen de campings in plaats van sterren een categorie-indeling. In plaats van vijf sterren zijn er vier categorieën, waarvan categorie 1 het best is. Om als gast toch gemakkelijk een camping te kiezen op basis van het aantal sterren, vertaalden we bij Vacansoleil het categoriesysteem naar het bekende sterrensysteem. Zo vindt u de allerbeste vakantieplekken als u zoekt naar een 5 sterrencamping in Spanje.

campings gevonden in ,
campings gevonden in
campings gevonden in
campings gevonden
Criteria waarop u aan het zoeken bent:
van tot met een marge van dagen eerder of later
* De getoonde prijzen zijn de prijzen van dit moment. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Wilt u zeker zijn van de getoonde prijs? Boek dan nu. De prijs kan dan niet meer wijzigen. De actuele kortingen en/of gratis nachten zijn in deze prijs verwerkt. Hierbij komen de reserveringskosten (€ 27,-), de bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50) en eventuele kosten ter plaatse die afhankelijk zijn van uw reisgezelschap (zoals lokale belastingen). De getoonde prijzen voor staanplaatsen zijn altijd gebaseerd op een verblijf van 2 personen (ook als u bij ‘reisgezelschap’ meerdere personen hebt ingevuld). Deze prijs is namelijk deels afhankelijk van de leeftijden van uw reisgezelschap. Het totaalbedrag voor uw vakantie ziet u in het reserveringsoverzicht van uw boeking voordat u tot definitief boeken overgaat.

Dit betekenen 5 sterren op een camping in Spanje

Alle 5 sterrencampings in Spanje zijn categorie 1-campings. Er zijn overigens ook Spaanse campings die zelf al een aantal sterren communiceren op bijvoorbeeld hun website. Dit zijn veelal de grootste en populairste campings in Spanje voor een internationaal publiek. Of een camping in Spanje nu sterren of een categorie communiceert, de 5 sterrencampings en categorie 1-campings zijn het grootst en meest luxe. De indeling wordt namelijk bepaald op basis van het aantal voorzieningen en de kwaliteit ervan. De classificering gebeurt op lokaal niveau. Het aantal sterren of de categorie kan daarom iets verschillen per regio.


In het algemeen betekenen de vier categorieën het volgende:

Categorie 1: luxe campings (5 sterrencampings)

Dit is de beste categorie. De plaatsen zijn ruim (minimaal 90 m2) en er zijn tal van voorzieningen, waaronder een goed uitgeruste supermarkt, restaurant, sportvelden, speeltuinen, zwembaden, een barbecueplaats, animatie en voorzieningen die toegankelijk zijn voor mensen met beperkte mobiliteit.

Categorie 2: eersteklas campings (4 sterrencampings)

De campings in deze categorie bieden ook topservice en kwaliteitsvoorzieningen. Alleen zijn er iets minder voorzieningen. Wel is hier net als op de 5 sterrencampings in Spanje (uit categorie 1) animatie, een sportveld, speeltuin, zwembad, barbecueplaats én de plaatsen zijn minimaal 80 m2 groot. Mogelijk is er geen eigen restaurant, maar in dat geval vindt u restaurants op minder dan 500 meter afstand.

Categorie 3: tweedeklas campings (3 sterrencampings)

Categorie 3-campings, oftewel 3-sterrencampings, verschillen niet heel veel van categorie 2-campings, oftewel 4-sterrencampings. Het verschil is dat de campings in deze categorie minder gunstig liggen ten opzichte van steden, stranden en bezienswaardigheden. Ook zijn de voorzieningen iets ouder en de plaatsen wat kleiner; ongeveer 70 m2. 

Categorie 4: derdeklas campings (2 sterrencampings)

Dit zijn kleinschalige, basic campings. De plaatsen zijn minimaal 65 m2 groot. U vindt er een café en supermarktje. En de voorzieningen zijn over het algemeen ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Op deze campings zijn echter geen “extra” voorzieningen, alleen de nodige voorzieningen voor een verblijf in de natuur.

Campings die niet in één van de vier Spaanse categorieën vallen, voldoen wel aan de minimale eisen voor voorzieningen en services. Zo zijn er altijd een supermarktje, café, klantinformatiedienst en 24-uursbewaking.


Campings in Spanje bij Vacansoleil

Vacansoleil biedt net als in andere vakantielanden alleen het beste van het beste in Spanje. Het gros van onze campings heeft 4 of 5 sterren. Daarnaast bieden we ook een aantal 3 sterrencampings aan. Waarom? Omdat deze een modern zwembad hebben. Andere voorzieningen hier ook netjes en hygiënisch zijn door het uitstekende onderhoud. En vaak slentert u vanaf deze campings al binnen enkele minuten naar een mooi en kindvriendelijk zandstrand. Gasten beoordelen deze campings dan ook als ‘Zeer goed’. Kortom: op een Vacansoleil-camping in Spanje zit u altijd goed. Of u nu kiest voor een 3, 4 of 5 sterrencamping in Spanje. Leuk weetje: 24 van de 25 campings in ons aanbod in Spanje ligt aan zee of op maximaal 20 kilometer van de zee.