Camping Tsjechië

Campings in Tsjechië

Camping Tsjechië

Sprookjesachtige kastelen. Prachtige kuuroorden. En een van de populairste steden wereldwijd: Praag. Tsjechië is een fascinerend land met tal van natuurgebieden. Ook proeft u hier werelds beste bier én wandelt u er door verschillende historische plaatsen, zoals Kutná Hora en Telč. Kortom: op de camping in Tsjechië belandt u in een topland voor een super vakantie met uw hele familie. Cultuur, mooi landschap, veel buitenactiviteiten en lekker eten. Uw herinneringen aan uw campingvakantie in Tsjechië worden sowieso fantastisch!

Lees verder
Kies uit 3 campings in Tsjechië bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Sokol Praha

Dolní Počernice - Praag - Tsjechië

Perfecte plek voor een bezoek aan Praag. De camping ligt in een rustige buitenwijk vlak bij een bos met visvijver. U bent met bus, trein of tram in een paar minuten in het centrum.

Camping Praha Klánovice

Klánovice - Praag - Tsjechië

Groene camping met veel sportfaciliteiten voor jong en oud, en met de metro na 20 minuten uitstappen in het centrum van één van de interessantste steden van Europa.

Camping 2000

Januv Dul - Reuzengebergte - Tsjechië

Mooie camping aan de westkant van het Reuzengebergte met allerlei sportieve activiteiten. Zwembad, glijbaan, leuk terras. Goede uitvalsbasis voor trips naar Liberec en Praag.

Uw camping bij het bucketlistwaardige Boheems Zwitserland

Vanaf uw camping in het Tsjechische Reuzengebergte rijdt u in minder dan een uur naar een stuk unieke natuur. Namelijk: Boheems Zwitserland. Een magisch landschap met pijnboombossen, groene valleien, bijzondere rotsen, ravijnen, een geweldig boomkroonpad en een uitzonderlijke diversiteit aan zeldzame diersoorten en planten. Dit is dé plek waar u buitengewone wandelingen, fietstochten en ritjes te paard maakt.


camping Reuzengebergte Tsjechie

Kamperen bij het sprookjesachtige Křivoklátsko Park en het curieuze Žďárské Vrchy

Verblijft u op een camping in Tsjechië bij Praag? Dan is het Křivoklátsko Park een must see. Op slechts een uur van de stad komt u terecht in een compleet andere wereld. Waar de weelderige bossen, kronkelrivieren en sprookjeskastelen overheersen. Zijn hier ook wandel- en fietspaden én mooie wegen voor tours met uw auto? In overvloed! Interessant weetje: dit UNESCO biosfeerreservaat is een broedplek voor meer dan 100 verschillende vogelsoorten en andere dieren, zoals de Europese bever, de slechtvalk en de zwarte ooievaar. Tot slot: nóg een natuurparel in de buurt van uw camping in Tsjechië, als u bij Praag verblijft. Žďárské Vrchy. Dit fascinerende stukje land bestaat uit natte veenweiden en weelderige bossen. Het is de thuisbasis van diverse beschermde diersoorten, waaronder het alpine hert, de dwerguil en de zwarte specht.

Bezoek wereldstad Praag!

Praag is wereldwijd een populaire trekpleister. Perfect voor een stedentrip. En ook perfect voor een lange vakantie, want Praag is meer dan stad. In de buurt liggen indrukwekkende stukken natuur, zoals het Křivoklátsko Park en Žďárské Vrchy. In de buitenlucht is er dan ook genoeg te beleven. Maar eerst gaat u vanaf uw camping in Tsjechië, nabij Praag, dé stad ontdekken. Met Gotische- en Barok-architectuur en de schilderachtige rivier Moldau, ook wel Vitava genoemd, die midden door de stad stroomt. Gaat u het oude centrum in? Goed idee! Dit deel is rijk aan historie, cultuur en fraaie architectuur. De topbezienswaardigheden? Het Astronomische uurwerk van Praag en de Karelsbrug. De moderne stadsdelen bieden daarentegen interessante kunstmusea, toprestaurants en ruimschoots amusement.
 

Camping Praag

Ontdek cultuurspots Kutná Hora & Liberec

Kutná Hora ligt een uur van Praag. Hier kijkt u uw ogen uit in de Sint Barbarakathedraal én het griezelige Ossuarium van Sedlec, ook bekend als ‘de kerk van botten’, waar zelfs de kroonluchters zijn gemaakt van beenderen. Voor prachtige monumentale panden, botanische tuinen en musea als The Museum of North Bohemia en het Ferdinand Porsche Geboortehuis, gaat u naar de plaats Liberec.

De beste familie-uitjes vanaf uw camping in Tsjechië

Op uw camping in Tsjechië kiest u uit tal van activiteiten. Zeker als u op vakantie bent met uw kinderen. Neem hun mee naar de dierentuin van Praag of maak een tochtje over de rivier Moldau met een originele stoomboot. Of… vaar met de stoomboot náár de dierentuin! Het Spejbl en Hurvínek-theater is een speciaal theater voor kinderen. Kiest u voor een camping in Tsjechië, in de regio van het Reuzengebergte? Dan is het bekende Dinopark een aanrader. Met levensgrote dinosaurussen, die sowieso leuke kiekjes opleveren! Zin in een actief dagje uit? Tip: het Boheems Paradijs, ofwel Český Ráj. Dé plaats om te wandelen en fietsen. Beloon uw familie naderhand gerust op een lekkere picknick!

Regio's in Tsjechië:

Praag

Reuzengebergte