Vacansoleil Logo
Sweden

Camping Zweden

Campings in Zweden

Op de campings in Zweden ligt de ongerepte natuur aan je voeten. Je bent omgeven door naaldbossen, kijkt uit op helderblauwe meren en viert vakantie midden in de natuur. Wie weet vier je zelfs vakantie in je eigen Falunrood gekleurde huisje. Bekijk het aanbod aan campings in Zweden van Vacansoleil op deze pagina en boek je drömsemestern (droomvakantie) naar dit Scandinavische land.

Lees verder
Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.

  Camping in Zweden als uitvalsbasis

  Natuurliefhebbers zijn in hun nopjes op een camping in Zweden. Bijna alle campings zijn aan of dicht bij de oevers van het water gelegen. Wandel- en fietsroutes door eeuwenoude bossen en langs kristalheldere meren zijn er in overvloed. Ontdek de grillige kustlijnen en de kleurrijke nationale parken met kletterende watervallen en kabbelende beekjes. De indrukwekkende rotsformaties zijn het bewijs van de lange geologische historie van het land.

  Met de caravan naar Zweden

  Wist je dat Zweden het perfecte land is om te kamperen? Vier vakantie in een houten huisje, ga voor glamping of vertrek met je eigen camper of caravan naar Zweden. De heenweg naar je camping in Zweden is al een avontuur an sich. Je doorkruist uitgestrekte vlakten met prachtige vergezichten, aan de horizon sieren steden zoals Gotenburg en Stockholm. En stop onderweg een paar keer aan de oevers van de meren. Hier sta je direct oog in oog met prachtig natuurschoon.

  Verken de Zweedse wateren per kano of boot

  Doordat het land meer dan 100.000 meren telt, is er altijd wel eentje dicht bij of direct aan de camping in Zweden te vinden. Hierdoor heb je meteen je eerste activiteit uitgezocht. Verken het water per kano of boot. Je stuurt hier en daar bij met de rustige stroming of dobbert in alle rust en stilte met de boot. Het uitzicht is na iedere bocht weer een verassing. De kappelletjes, heuvels aan de horizon en bossen aan weerszijden van het water, zijn bijzonder magisch te noemen.

  De mooiste campings in Zweden aan een meer

  Duizenden meren, uitgestrekte bossen en pittoreske eilanden. Het zijn drie redenen waarom vakantie vieren op een camping in Zweden zo geliefd is. Vier bijvoorbeeld vakantie op

  . Mét uitzicht op het Sälla-meer.

  Een dag relaxen in een traditionele sauna

  Denk je aan Zweden, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan het goede leven. Relaxen in een traditionele houtgestookte sauna is daar een belangrijk ingrediënt van. En wist je dat je hiervoor op een camping in Zweden ook aan het juiste adres kan zijn? De hitte ontspant je spieren na een actieve wandeling of fietstocht. En het uitzicht op de Zweedse natuur? Dat is er eentje om nooit meer te vergeten.

  Spot de middernachtzon van begin juni tot midden juni

  Vier je vakantie op een camping in het

  ? Dan kan het zomaar zo zijn dat je de middernachtzon spot. Dit meteorologische verschijnsel is van begin juni tot midden juni te bewonderen. De zon komt dan een heel etmaal niet onder de horizon. In het Zweedse Jokkmokk is de middernachtzon zelfs 32 dagen achter elkaar te zien.

  Stockholm en Malmö in Zweden bezoeken? Doen!

  Reis je met de auto, de camper of de caravan naar een camping in Zweden? Dan kun je ervoor kiezen om je reis te starten in Malmö. Je bereikt deze bruisende stad na een rit over de 9 kilometer lange Øresundsbron. Deze brug verbindt Denemarken en Zweden met elkaar. Slenter door de straten met uitzicht op de Turning Torso, neem de tijd voor een fika (een Zweeds koffiemomentje) in Lilla Torg en maak vakantiefoto’s bij het Malmöhus kasteel.

  En in Stockholm? In de Zweedse hoofdstad is nóg meer te doen. Dans op discodeuntjes in ABBA - The Museum, bezoek het Koninklijk Paleis en het Stadshuis van Stockholm. Of kies voor een tocht over – jawel – het water. Een verfrissend drankje of een smakelijke lunch bestel je in Gamla Stan, de Oude Stad. In het middeleeuwse stadshart, waar de stad is gesticht, kijkje je je ogen uit op historische bouwwerken.

  Ga buiten de gebaande paden

  Niet ver buiten de steden, en dus ook dicht bij de camping in Zweden, ga je buiten de gebaande paden. Kleurrijke binnensteden worden verruild voor oude grillige kustlijnen. Het geluid van razende metro’s in de stad wordt ingewisseld van het geluid van vogelorkesten in de archipellen en nationale parken. Het verschil tussen stad en plattenland laat vast en zeker veel indruk achter.