Vacansoleil Logo
Campings in Zwitserland

Camping Zwitserland

 1. Alle campings
 2. Zwitserland

Campings in Zwitserland

Voor u naar de camping in Zwitserland gaat, moet u iets weten: alle clichés die u over dit land heeft gehoord, zijn waar! In Zwitserland maken ze de beste chocolade en kaas, de uurwerken lopen allemaal nauwkeurig tót op de seconde, er wordt gejodeld en gefonduud. En bovenal… u heeft er adembenemend uitzicht. Kristalheldere meren, imposante bergtaferelen en prachtige natuurparken. Met Zürich, Bern, Bazel, Luzern en Genève heeft Zwitserland ook een aantal van de charmantste steden van Europa.

Lees verder

Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.

  De natuur: van gletsjer tot wijngaard

  Maak u klaar om uw Frans, Duits en Italiaans bij te spijkeren. Overal in Zwitserland bevindt u zich dicht bij de landsgrenzen en in Zwitserland zelf wordt daarom ook vaak in deze talen gesproken. De Zwitserse keuken? Die is gevarieerd en smaakvol. Daar geniet u het best van in de buitenlucht, wat een waar paradijs is door de groene Alpen. Mede door de outdoor mogelijkheden, alle chocolade én de vele dagtripjes voor kinderen, is Zwitserland een uitstekende bestemming voor een campingvakantie met de hele familie!

  Als u vanaf uw camping in Zwitserland, in regio Wallis, het Pfyn-Finges Nature Park bezoekt, komt u terecht in een immens samenspel van verschillende landschappen. De omgeving gaat van gletsjers over in wijngaarden, van nat moerasland in grillige rotspartijen, en van alpenhutjes in verfijnde kastelen. Een bijzondere ervaring voor natuurliefhebbers. In het UNESCO Biosfeerreservaat Entlebuch, dicht bij het Vierwoudstrekenmeer van Luzern, wandelt u tussen de heidevelden, langs wilde bergbeken, door de Alpenweiden, naar de grote Schrattenfluh-rots. Gaat u vakantievieren op de camping in Zwitserland, dan bent u sowieso getuige van de natuur op z’n mooist. Nog een natuurtip in dit land met een culinair vleugje: natuurpark Gruyère Pays-d’Enhaut. Dit ligt bij Montreux, aan de oevers van het Meer van Genève. Het sprankeltje gastronomie? U bevindt zich hier in het hart van de zuivelindustrie van de Alpen. Neem tijdens uw vakantie dus eens een kaasroute in plaats van een wijnroute! En proef de voortreffelijke Zwitserse Gruyère, l’Etivaz en Vacherin.

  Bezoek Luzern, Bern, Montreux, Genève en Lausanne

  Niet ver van uw camping in Zwitserland liggen een aantal fraaie steden, vol historische en culturele trekpleisters. De steden die het dichtstbij uw camping liggen? Luzern en Bern. Luzern ligt aan de oevers van het Vierwoudstrekenmeer. Hier schitteren de oude kapelbrug, de watertoren en u kunt lekker slenteren door het oude stadscentrum. In de Zwitserse hoofdstad Bern, dat een Middeleeuwse plaatje is, is het een must om de moderne kunstmusea een bezoek te brengen. Montreux is bekend om zijn muziekfestival. Maar, voor de ware cultuurparel in Zwitserland moet u in Genève zijn. Met zijn kathedraal, prachtig meer en Gotische en Romaanse architectuur. Vanuit het Meer van Genève vaart u met de boot naar Lausanne, om daar de Notre-Dame te bewonderen.

  Uw camping aan een meer in Zwitserland

  Nabij uw camping in Zwitserland vindt u altijd wel een mooi meer om op te zeilen of bij te zonnebaden. Bijvoorbeeld het Meer van Thun bij de camping in regio 

  . En het Meer van Genève dicht bij de campings in regio 
  Wallis
  . In Berner Oberland liggen allerlei knusse stadjes én kastelen uit de 12de eeuw. Maak een uitje naar Interlaken, omringd door de gigantische Eiger-, Mönch- en Junfrau-bergen. In Wallis bezoekt u rondom het Meer van Genève de populaire plaats Montreux. Daar heeft u geweldig uitzicht over het water. Gaat u met uw hele gezin naar de camping in Zwitserland? In de regio Wallis is genoeg te beleven. Kids leven zich uit in de avonturenparken, tieners kunnen perfect winkelen en u geniet van voortreffelijk eten in de restaurants. Voor het meest idyllische uitzicht op de omgeving gaat u naar het Meer van Luzern. Vaar over het meer met een ouderwetse peddelstoomboot en aanschouw de natuur om u heen. Of proef van een Italiaans sfeertje bij Lago Maggiore.

  Reis mee met de chocoladetrein & meer tips voor de kids

  Maak de leukste kidsuitjes vanaf uw camping in Zwitserland. In dit land heeft u vooral veel keuze uit pret in de buitenlucht. Daag uw kinderen bijvoorbeeld uit in een stoer adventure park met boomtopparcours. Bijvoorbeeld bij Outdoor Interlaken, dicht bij de camping in Berner Oberland. Daar zijn wel negen verschillende parcoursen. Indrukwekkend om u hieraan te wagen, met de grote Eiger-berg op de achtergrond. Heeft u chocoladefans bij u? Dan is de chocoladetrein een aanrader. Rijd mee van Montreux tot Gruyères. Neem na vertrek in de trein een koffie – of chocolademelk – en een croissantje. Snoep niet te veel, want bij het eindpunt wacht u een complete proeverij in de chocoladefabriek in Cailler-Nestlé. Onderweg is overigens ook een belevenis. U rijdt namelijk urenlang door het serene landschap van Zwitserland. Daar worden zelfs de kinderen stil van… Een ander choco-uitje? De Lindt Chocoladefabriek bij het meer van Zürich. Nog een tip: bezoek het hoogst gebouwde treinstation ter wereld en reis over de Jungfraubahn nog 3454 meter hoger voor een spectaculair uitzicht. Wilt u ook een spectaculaire lunch? Neem de kabelbaan van bergdorp Mürren naar de top van de Schilthorn. Daar heeft u uw lunchbestemming bereikt! Met volle buik keert u terug naar uw camping in Zwitserland voor een knus avondje.