Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen - Algemeen

Waarom kiezen voor Vacansoleil?

  • Meer dan 500 topcampings op de mooiste bestemmingen
  • Voordelige prijzen én gratis nachten
  • Luxe stacaravans en bungalowtenten - de modernste vloot van Europa
  • Glamping - luxe safaritenten en exclusieve accommodaties
  • Animatieprogramma’s voor alle leeftijden
  • 7 dagen per week aankomst & vertrek
  • Vacansoleil-medewerkers op de camping
  • In het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open
  • Al 52 jaar dé campingspecialist van Nederland

Waarom is het belangrijk dat Vacansoleil lid is van ANVR/SGR?

Dit biedt u als klant zekerheid en kwaliteit als u op reis gaat. De ANVR biedt u een zestal redenen waarom het voor u als reiziger verstandig is om uw reis te boeken bij een ANVR aangesloten reisorganisatie: eerlijke voorwaarden, uw geld in goede handen, veilig reizen, kwaliteit voorop, verantwoord reizen en zekerheid bij klachten. Vacansoleil houdt zich aan de ANVR-reizigersvoorwaarden (wederzijdse rechten en plichten) zoals deze zijn opgesteld in overleg met de Consumentenbond. Zo komt u als consument niet voor verrassingen te staan.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt de vooruitbetaalde reisgelden van de vakantieganger. Alle reis-, verblijf- en vervoersovereenkomsten, met uitzondering van losse lijndiensttickets en huurovereenkomsten, zijn financieel gedekt door SGR.

In welke landen biedt Vacansoleil luxe stacaravans, volledig ingerichte tenten en staanplaatsen aan?

In 18 Europese landen; Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, San Marino, Slovenië, Kroatië, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland, Polen, Griekenland en Denemarken.

Op welke dagen kan ik aankomen en vertrekken?

Bij onze campings kunt u zelf bepalen op welke dag van de week u aankomt. Echter, een klein aantal campings hanteert in het hoogseizoen een verplichte aankomst- en vertrekdag. Maar ook al mag u zelf uw aankomstdag bepalen, het kan voorkomen dat u gevraagd wordt om aansluitend te reserveren voor een efficiënte bezetting van onze accommodaties. Dat geeft u meer mogelijkheden om op doordeweekse dagen te reizen, en wij kunnen zo onze prijzen aantrekkelijk laag houden.

Wanneer zijn de schoolvakanties in 2021?

Klik hier voor de schoolvakanties in 2021

Wat is AVG?

AVG betekent Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit is een nieuwe privacywet voor de hele Europese Unie. De wet is van kracht sinds 25 mei 2018 en vervangt de oude Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens). In de AVG staan regels over hoe organisaties moeten omgaan met uw persoonsgegevens. Vacansoleil voldoet aan de AVG. Lees meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Wat is GDPR?

GDPR betekent General Data Protection Regulation. Dit is de internationale naam voor de nieuwe Europese privacywet die in Nederland Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd wordt. Vacansoleil voldoet aan de AVG. Lees meer over de AVG en over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig bij Vacansoleil?

Uw persoonlijke gegevens worden beveiligd bewaard bij Vacansoleil. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese privacywet die van kracht is sinds 25 mei 2018. Lees meer over hoe wij omgaan met uw privacy.

Kan ik mijn persoonlijke gegevens bekijken, aanpassen of laten verwijderen?

Ja, u heeft het recht om de persoonsgegevens die wij bewaren in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Volgens de Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heet dit uw recht op inzage en uw recht op correctie, verwijdering en overdraagbaarheid van uw gegevens. Lees meer over de AVG en over het bekijken, aanpassen en verwijderen van uw persoonsgegevens.

Hoe gaat Vacansoleil om met mijn privacy?

Wij hechten veel waarde aan uw vertrouwen in onze organisatie. Als u een vakantie bij ons boekt, onze website bezoekt, zich inschrijft voor onze nieuwsbrief of op een andere manier contact heeft, dan gaan we zorgvuldig om met de persoonsgegevens die u met ons deelt. Wij doen dit volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de Europese privacywet die van kracht is sinds 25 mei 2018. Lees meer over hoe wij omgaan met uw privacy.