Boeking

Veelgestelde vragen - Boeking

Kan ik een optie krijgen op een camping?

Je vakantie uitkiezen doe je niet zomaar. We snappen dat je soms even tijd nodig hebt om te beslissen. Daarom bieden wij je graag de mogelijkheid om een optie te nemen. Dit kan voor maximaal 72 uur tot 6 weken voor vertrek en voor 24 uur bij vertrek binnen de 6 en 2 weken. Voor het hoogseizoen (1 juli-31 augustus) is het helaas niet mogelijk een optie te nemen. Wil je een optie? Bel ons dan even. Je kan op onze website namelijk geen optie inboeken, dit kan alleen telefonisch.

Wanneer en hoe krijg ik een bevestiging van mijn boeking?

Direct na je boeking sturen we je een boekingsbevestiging op het e-mailadres dat je bij je contactgegevens hebt ingevuld. Heb je geen e-mail ontvangen? Kijk voor de zekerheid in het spammapje of wacht een ogenblik. Neem aub contact met ons op als je geen bevestiging binnenkrijgt.

Ik was bezig met een boeking, maar de gekozen periode blijkt niet meer beschikbaar. Wat moet ik doen?

Controleer of je boeking nog in het winkelmandje (rechtsboven op de website) zit. Indien dit niet het geval is, is de accommodatie in die periode helaas niet meer beschikbaar.

Het reserveringssysteem houdt tijdens het oriënteren op de website geen accommodaties vast. Pas zodra de boeking daadwerkelijk wordt aangemaakt op de website dan wordt de accommodatie voor je vastgehouden (en geboekt).

Kan ik bij Vacansoleil een verzekering voor mijn vakantie afsluiten?

Jazeker, je wil immers met een onbezorgd gevoel op vakantie gaan. Je kunt via ons een annuleringsverzekering, een reisverzekering en/of een schadelogiesverzekering van ERGO verzekeringen afsluiten. Je kan je verzekering(en) direct bij boeking of op een later tijdstip (tot maximum vijf werkdagen na je boeking) afsluiten. Hier vind je meer informatie over onze verzekeringen.

Uit welke types accommodaties kan ik kiezen?

Vacansoleil biedt luxe stacaravans, bungalowtenten, safaritenten en glamping accommodaties aan. Ga je liever met je eigen camper, tent of caravan op vakantie? Dan kan je ook een losse staanplaats bij ons boeken. Wil je meer weten over de accommodaties en de afmetingen ervan? Neem dan een kijkje op onze website. Het kan zijn dat een type accommodatie in verschillende uitvoeringen op een camping aanwezig is. Bijvoorbeeld Bali 1 en een Bali 2. Dit betekent dat er onderlinge verschillen zijn in dat type op die specifieke camping. In de Bali 1 is bijvoorbeeld een magnetron aanwezig, maar in de Bali 2 niet. Verder zijn deze accommodaties dan wel weer gelijk aan elkaar. Je vindt alle types accommodaties per camping onder het kopje 'Accommodaties' op de betreffende camping info pagina op onze website. 

Ik betaal voor een voorkeur. Is dit dan ook een garantie?

Nee, een voorkeur (preferentie) is geen garantie. Wij doen natuurlijk ons best om je wens in orde te maken, maar wij kunnen dit nooit garanderen. Sommige voorkeuren zijn  afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. Omdat de voorkeurskosten adminstratieve kosten zijn, worden ze niet terugbetaald als je preferentie onverhoopt niet gelukt is.

Kan ik mijn boeking nog wijzigen?

Je kan je boeking 1 x zonder kosten wijzigen tot en met 15 april 2022, mits de nieuwe reissom niet lager is dan de oorspronkelijke reissom. Je kunt de volgende zaken wijzigen: bestemming, camping, accommodatie en/of verblijfsperiode. Wil je je boeking wijzigen? Neem dan contact op met ons.

Kan ik mijn boeking nog annuleren?

Voor boekingen gemaakt vanaf 19 augustus 2021 en met een volledig verblijf in 2022 geldt het volgende: de boeking kan tot 1 maart 2022 kosteloos geannuleerd worden. Je ontvangt je (aan)betaling dan meteen terug. Dit geldt alleen voor nieuwe boekingen gemaakt vanaf 19 augustus 2021. Boekingen met een oorspronkelijke aankomst in 2021 die zijn omgeboekt naar 2022 kunnen niet kosteloos geannuleerd worden. Na 1 maart 2022 kun je een boeking nog tot op de dag van aankomst telefonisch annuleren, maar dit kan dan niet meer kosteloos. Je betaalt dan de annuleringskosten die volgens de algemene voorwaarden van Vacansoleil op dat moment op jouw boeking van toepassing zijn.

Op welke dagen kan ik aankomen en vertrekken?

Bij de meeste campings kun je elke dag van de week aankomen en vertrekken. In het hoogseizoen hebben sommige campings een vaste aankomst- en vertrekdag om de boekingen op elkaar aan te laten sluiten.

Ik wil maar één nacht boeken. Kan dat ook?

Bij een beperkt aantal campings kan je één nacht verblijf boeken. Bij de meeste campings dien je een minimum aantal overnachtingen per accommodatie te boeken. Meestal is dit twee nachten in het laagseizoen en vier nachten in het hoogseizoen. Als je bij het selecteren van de datum de zoekfilter instelt op "0 dagen vroeger/later" zie je een overzicht van de campings die ook voor één nacht boekbaar zijn. We hebben de campings waar dit mogelijk is voor u in een handig overzicht gezet.

Kan iemand anders mijn boeking overnemen?

Ja, dat is mogelijk Je kunt je boeking laten overnemen door een ander reisgezelschap. De hoofdboeker van je huidige reservering én de persoon die je boeking overneemt dienen dit schriftelijk aan ons door te geven. De wijzigingskosten zijn € 35,00.

Kan ik een boeking maken voor een groep?

Natuurlijk, wij helpen je graag met al je vragen over je groepsvakantie. Op onze website kun je zelf maar één accommodatie reserveren. Wil je meer accommodaties boeken? Neem dan contact met ons op. Soms wil de camping eerst even kijken hoe groot de groep is, en of er voldoende plaats is. Wij zoeken graag uit wat er mogelijk is voor jouw gezelschap.

Worden alleenreizende jongeren op de campings toegelaten?

De meeste campings in ons aanbod zijn familiecampings, en daarom worden alleenreizende jongeren vaak niet toegelaten. Om problemen bij aankomst op de camping te vermijden vragen wij je om vóór het maken van de definitieve boeking contact met ons op te nemen. Zo weet je van tevoren zeker of je groep welkom is op de camping!

Is er een kinderbed in mijn accommodatie?

Een babybed is niet standaard aanwezig, maar op veel campings kun je een babypakket reserveren. Kijk bij de kenmerken van het door u gekozen accommodatietype of de camping van je keuze dit aanbiedt. Een babypakket bestaat uit een babybed, een babystoel en meestal ook een babybad. Wij zorgen dat alles voor je klaarstaat in je accommodatie. Dat scheelt voor jou veel plaats in de bagage. Houd er rekening mee dat de ruimte tussen de bedden meestal niet voldoende is om een babybed te plaatsen. In sommige gevallen is het mogelijk om een van de eenpersoonsbedden te kantelen op de zijkant om zo extra ruimte te creëren voor het babybed in de slaapkamer.  Let op: het kinderbed is exclusief linnengoed en er is geen matras. Neem daarom je eigen lakens, dekens en matras mee.

Mag ik mijn huisdier(en) meenemen naar de camping?

Is je hond, kat of ander huisdier ook toe aan een beetje vakantie? Op veel campings is je huisdier van harte welkom. Bij de kenmerken van je gekozen accommodatie zie je of en hoeveel huisdieren er zijn toegestaan. Soms worden er extra kosten in rekening gebracht. Geef bij je boeking door of je huisdieren meeneemt. Sommige campings laten geen huisdieren toe in het hoogseizoen. In een huurtent is een huisdier meestal niet toegestaan. Tip: gebruik de gele zoekbalk op de homepage om het aantal huisdieren in te vullen. Dan krijg je direct een overzicht van alle beschikbare campings en accommodaties waar je huisdier welkom is.

Mag ik met meer personen dan het maximaal toegestane aantal personen in mijn accommodatie verblijven?

Helaas is dit niet mogelijk. De maximale bezetting staat steeds vermeld bij het accommodatieoverzicht van de camping van uw keuze. Het aantal personen dat in de accommodatie is toegestaan mag niet overschreden worden. De camping kan u de toegang ontzeggen als u met meer personen aankomt. Kinderen en baby’s tellen mee als personen voor de maximale bezetting. Als u een groot gezin heeft, neem dan contact met ons op en we zullen proberen om accommodatie te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Hoe wordt de staanplaats prijs berekend?

Huurt u een staanplaats? Dan ziet de prijs berekening er anders uit. De getoonde prijs bij staanplaatsen is in de 1ste stap van uw boeking namelijk gebaseerd op een verblijf met 2 personen. Oók als u meerdere personen heeft geselecteerd. Hoe dat kan? Doordat de prijzen per persoon kunnen variëren per leeftijdscategorie. En u vult de geboortedatums van uw reisgezelschap pas in bij de 4de stap van uw boeking. Voor u tot definitief boeken overgaat, ziet u uiteraard het uiteindelijke totaalbedrag van uw verblijf.