Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen - Inpakken en Onderweg

Wat dien ik mee te nemen naar mijn vakantiebestemming?

In de stacaravans en safaritenten zijn kussens en dekens/dekbedden aanwezig. In de bungalowtenten niet. Er kunnen echter uitzonderingen zijn. Kijk daarom altijd even op de pagina van uw gekozen camping naar de kenmerken van uw accommodatie. Lakens en slopen neemt u meestal zelf mee. Soms is dit inbegrepen, bij bijvoorbeeld glampingaccommodaties. En op veel campings is het mogelijk om bedlinnen via Vacansoleil te reserveren. Dit kan telefonisch en vaak ook direct bij uw online boeking. Heeft u al geboekt en bent u vergeten om direct bedlinnen bij te boeken? Dan kunt u het bedlinnen ook nog telefonisch reserveren.

Wat dient u verder mee te nemen naar uw vakantiebestemming? Print de Vacansoleil-inpaklijst uit, zodat u niets vergeet. Reist u met een baby? Dan hebben we ook een handige inpaklijst voor u.

Wanneer kan ik de reispapieren verwachten?

U ontvangt de reispapieren via e-mail zodra uw betaling voldaan en verwerkt is. De reispapieren dient u af te drukken en mee te nemen naar uw bestemming.

Welke informatie vind ik in mijn reispapieren?

U ontvangt twee vouchers. Eén voucher voor uzelf en één voucher dat u bij aankomst afgeeft aan de receptie. Verder ontvangt u extra informatie en reistips (o.a. over toltarieven, vignetten, identiteitsbewijzen, huisdieren).

Welke verkeersveiligheidsregels zijn van toepassing in het buitenland?

Er gelden verschillende verkeersveiligheidsregels in het buitenland om veilig op reis te gaan. Klik hier voor meer informatie.
Overige informatie over verkeersveiligheidsregels kunt u navragen bij het verkeersbureau en/of ambassade van het betreffende land.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de camping?

De aankomsttijden die op de reispapieren worden vermeld zijn de officiële in-check tijden van de camping. De aankomsttijden liggen doorgaans tussen 16.00 uur en 19.00 uur.
De vertrektijden liggen doorgaans tussen 08.00 uur en 10.00 uur.
De exacte aankomst-en vertrektijden op de door u gereserveerde camping staan vermeld in uw reispapieren. Als u vroeger aan komt dient u er rekening mee te houden dat u nog niet kunt beschikken over uw accommodatie. Wel kunt u vaak al gebruik maken van de camping faciliteiten. Houdt u er echter rekening mee dat de receptie gesloten is tijdens de siësta.

Het is op de meeste campings mogelijk om later dan de officiële in-check tijd aan te komen.
Onze medewerkers kunnen u hierover informeren. Zij zullen de camping op de hoogte brengen van een latere aankomst. Mocht u onderweg vertraging oplopen, dan dient u tijdig de camping hiervan op de hoogte te brengen. Het directe telefoonnummer van de camping vindt u in de reispapieren.