Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen - Inpakken en Onderweg

Wat dien ik mee te nemen naar mijn vakantiebestemming?

In de stacaravans zijn kussens en dekens aanwezig, in de bungalowtenten niet. Uw lakens en slopen neemt u zelf mee. Er zijn uitzonderingen; kijk daarvoor op internet op de pagina van uw camping. Denk daarnaast ook aan handdoeken, thee/handdoeken en vaatdoekjes. Op veel van onze campings is het mogelijk om bedlinnen via Vacansoleil te reserveren (meestal alleen telefonisch). Indien bedlinnen bij boeking direct bijgeboekt kan worden, kunt u dit tijdens het boeken op de website zien, onder het kopje Extra’s. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. 

Wanneer kan ik de reispapieren verwachten?

Indien de betaling voldaan is, kunt u op de klantensite Mijn Vacansoleil uw reispapieren zelf printen. Dit is mogelijk vanaf 6 weken voor vertrek. Deze reispapieren dient u zelf te printen en mee te nemen naar uw bestemming. Wanneer u 2 weken voor vertrek boekt noemen wij dit een last-minute boeking. Dan krijgt u bij een internet reservering direct een online betalingsmogelijkheid op het scherm aangeboden. Na deze betaling, krijgt u direct per email uw reispapieren toegestuurd.

In uw reispapieren zit uw voucher die u op de camping moet tonen en tips voor onderweg over o.a. toltarieven en vignetten. Ook zijn toegevoegd algemene tips over bijvoorbeeld waarborg en huisdieren. Heeft u de reispapieren 3 weken voor vertrek nog niet geprint dan krijgt u deze van ons per e-mail toegestuurd.

Wat zit er bij mijn reispapieren?

U kunt op de klantensite Mijn Vacansoleil uw reispapieren vanaf 6 weken voor uw vertrek zelf printen. In de reispapieren vindt u onder andere uw reserveringsbevestiging, waarvan u het exemplaar dat bestemd is voor de camping bij aankomst afgeeft aan de receptie. Ook treft u bij de reispapieren nuttige tips, informatie over identiteitsbewijzen, huisdieren en meer.

Waar kan ik meer informatie vinden over autobaanvignetten op weg naar mijn vakantie bestemming?

Meer informatie over autobaanvignetten vindt u op Mijn Vacansoleil onder kopje Reistips / Tips voor onderweg en later ook in uw reispapieren.

Welke verkeersveiligheidsregels zijn van toepassing in het buitenland?

Er gelden verschillende verkeersveiligheidsregels in het buitenland om veilig op reis te gaan. Klik hier voor meer informatie.
Overige informatie over verkeersveiligheidsregels kunt u navragen bij het verkeersbureau en/of ambassade van het betreffende land.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de camping?

De aankomsttijden die op de reispapieren worden vermeld zijn de officiële in-check tijden van de camping. De aankomsttijden liggen doorgaans tussen 16.00 uur en 19.00 uur.
De vertrektijden liggen doorgaans tussen 08.00 uur en 10.00 uur.
De exacte aankomst-en vertrektijden op de door u gereserveerde camping staan vermeld in uw reispapieren. Als u vroeger aan komt dient u er rekening mee te houden dat u nog niet kunt beschikken over uw accommodatie. Wel kunt u vaak al gebruik maken van de camping faciliteiten. Houdt u er echter rekening mee dat de receptie gesloten is tijdens de siësta.

Het is op de meeste campings mogelijk om later dan de officiële in-check tijd aan te komen.
Onze medewerkers kunnen u hierover informeren. Zij zullen de camping op de hoogte brengen van een latere aankomst. Mocht u onderweg vertraging oplopen, dan dient u tijdig de camping hiervan op de hoogte te brengen. Het directe telefoonnummer van de camping vindt u in de reispapieren.