Op vakantie

Veelgestelde vragen - Op vakantie

Waar meld ik me als ik aankom op de camping?

Als je aankomt op de camping, meld  je je bij de receptie van de camping of bij de speciale Vacansoleil- receptietent als deze aanwezig is. Hier check je in en tijdens je verblijf ben je er welkom voor al je vragen. In de Vacansoleil-receptietent verwelkomen en helpen onze eigen campinghosts je graag. Zij zijn te herkennen aan het blauwe Vacansoleil-shirt en vertellen je graag alles over de camping en zijn omgeving.

Met welke bijkomende kosten moet ik ter plaatse rekening houden?

Bij aankomst wordt je gevraagd een waarborgsom voor jouw accommodatie te betalen, deze krijg je bij vertrek terug, mits de accommodatie in goede staat wordt achtergelaten. 

Kosten zoals eindschoonmaak, airconditioning en/of bedlinnen staan reeds vermeld op de boekingsbevestiging  onder het kopje "ter plaatse te betalen". 

Op de meeste campings wordt door de lokale overheid toeristbelasting geheven, deze kosten dienen altijd ter plaatse betaald te worden. Andere mogelijke extra kosten zijn: milieu/ecotax, registratiekosten voor Kroatië en de Deense campingkaart. Veel campings vragen om een restitueerbare borg voor een polsbandje (voor toegang tot campingfaciliteiten) of een slagboomsleutel. 

Moet ik een waarborgsom betalen op de camping?

Op de meeste campings betaal je bij aankomst een waarborgsom voor de accommodatie. De hoogte van de waarborgsom en de betaalwijze vind je op onze website bij de accommodatie beschrijving van jouw geboekte camping. Tevens vermelden wij deze informatie in de reispapieren.

Indien de accommodatie niet in dezelfde staat wordt achtergelaten als je deze aantrof, kan (een gedeelte van) de waarborgsom worden ingehouden.

Hoe legitimeer ik mij als ik incheck op de camping?

Tijdens het inchecken op de camping wordt vaak gevraagd om je te legimiteren. Om identiteitsfraude te voorkomen, raden wij je aan nooit je paspoort af te geven of achter te laten bij de receptie. Het beste is om vooraf een kopie te maken van je paspoort. Hierop schrijf je dat het een kopie is en streep je je burgerservicenummer door. Dit kopie kun je bij legitimatie op de camping met een gerust hart afgeven en achterlaten bij de receptie. Je leest meer informatie over het gebruik van je paspoort op www.rijksoverheid.nl. Onder de zoekterm 'beschermen tegen identiteitsfraude' vind je goede, aanvullende tips.

Is er WIFI op de camping?

Tegenwoordig is een stabiele internet verbinding voor velen van ons een must, ook op vakantie. Daarom moet het ook op de camping aanwezig zijn. Steeds meer campings hebben Wifi-hotspots. Het kan zijn dat deze dienst niet altijd gratis is en dat de kwaliteit anders is dan die je thuis gewend bent. Dit varieert per camping. Zo zijn er campings met alleen Wifi ontvangst op centrale plaatsen op de camping. Soms kan je een code kopen met Wifi-toegang (alleen inloggen met één apparaat tegelijk). 
Hoe de Wifi op jouw camping geregeld is kan je checken op de camping info pagina op onze website onder het kopje "Faciliteiten" 

Het is ook goed te weten dat het door de wetgeving in Europa niet duurder is om in het buitenland gebruik te maken van je mobiele internet dan in het land van herkomst.

Mag ik mijn auto naast mijn accommodatie parkeren?

Op de meeste campings mag je je auto inderdaad parkeren naast jouw accommodatie. Als dit niet mogelijk is of als hiervoor geen plaats is, lees je op de camping info pagina op onze website onder het kopje ‘Voorzieningen’ dat je jouw auto op de centrale parkeergelegenheid parkeert. Neem je meer dan één auto mee naar de camping? Dan kan de camping hier extra kosten voor rekenen en parkeer je deze auto op de centrale parkeergelegenheid. 

Mag ik barbecueën op mijn camping?

Op veel campings mag je inderdaad barbecueën. Vaak bepalen de lokale overheden dat open vuur (dus ook barbecues op kolen of briketten) niet is toegestaan door brandgevaar in de omgeving. Om toch te kunnen barbecueën, is meestal een elektrische of gasbarbecue wel toegestaan. Je leest op de camping info pagina op onze website onder het kopje ‘Voorzieningen’ of barbecueën is toegestaan op jouw camping en op welke type.

Mag ik een eigen tentje naast mijn accommodatie plaatsen?

Op een aantal campings mag je eigen tentje naast jouw accommodatie neerzetten. Het kan wel zijn dat de camping hier kosten voor in rekening brengt. Ook is het belangrijk om te weten dat met een extra tent de maximale bezetting van jouw accommodatie niet overschreven mag worden. Voorkom teleurstellingen en neem voor je vakantie even contact met ons op. Dan zoeken wij voor je uit of het bijzetten van een tent mogelijk is op jouw camping en of er extra personen aangemeld moeten worden. Wij helpen je graag!

Welke regels gelden er omtrent de eindschoonmaak?

Meestal worden er geen kosten voor de eindschoonmaak in rekening gebracht indien de accommodatie wordt achtergelaten zoals je deze hebt aangetroffen - schoon en netjes.

De eindcontrole wordt in jouw aanwezigheid uitgevoerd door het lokale beheer op de aangegeven tijden. Indien je vroeger wenst te vertrekken zal de eindcontrole na jouw vertrek plaatsvinden. In dat geval dien je zelf een afspraak te maken met het lokale beheer over de terugbetaling van de waarborgsom. 

Op sommige campings geldt voor bepaalde accommodaties een verplichte toeslag voor eindschoonmaak. Dit staat vermeld op de camping info pagina op onze website onder het kopje "accommodaties en prijzen"/ "bijkomende kosten".

Daarnaast is het op een aantal campings mogelijk de eindschoonmaak door het lokale beheer ter plaatse te laten doen. In die gevallen heb je tijdens het online boekingsproces de mogelijkheid om de eindschoonmaak toe te voegen aan je boeking. Indien je jouw boeking reeds hebt gemaakt, kan je de eindschoonmaak ook later nog toevoegen aan je boeking. Neem in dat geval even contact met ons op.