Voor aankomst

Veelgestelde vragen - Voor aankomst

Wanneer ontvang ik mijn reispapieren?

De reispapieren worden 6 weken voor vertrek verzonden indien de betaling volledig voldaan is. Indien de volledige betaling minder dan 42 dagen voor aankomst wordt voldaan, ontvang je de reispapieren zodra de betaling in ons systeem verwerkt is. Je ontvangt de reispapieren per e-mail.

Wat neem ik mee naar mijn vakantiebestemming?

Leuk dat je op vakantie gaat! We hebben hier een handige Vacansoleil-inpaklijst voor je om alle nodige items af te strepen voor je vertrek. Reis je met een baby? Dan hebben we een aangepaste inpaklijst voor je klaar liggen. De aanwezigheid van beddengoed en bedlinnen in jouw accommodatie verschilt per accommodatie en per camping. Dekbedden/dekens en kussens zijn aanwezig in stacaravans, glamping stacaravans en (de meeste) safaritenten. Dekbedden/dekens en kussens zijn niet aanwezig in bungalowtenten. Je dient deze dus zelf mee te nemen. Lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen zijn meestal niet aanwezig in onze accommodaties. Ook deze dien je zelf mee te nemen, of je kiest ervoor een compleet linnen-en beddengoedpakket te reserveren via Vacansoleil. Dit doe je gemakkelijk tijdens jouw online boeking of telefonisch na de boeking. Er kunnen uitzonderingen zijn per camping, dus kijk voor de zekerheid altijd even in je reisdocumenten of op de camping info pagina van jouw gekozen camping naar de kenmerken van jouw accommodatie onder het kopje 'Accommodaties'. 

Is er bedlinnen en beddengoed aanwezig in mijn accommodatie?

De aanwezigheid van beddengoed en bedlinnen verschilt per accommodatie en per camping. Dekbedden/dekens en kussens zijn aanwezig in stacaravans, Glamping stacaravans en (de meeste) safaritenten. Lakens, dekbedovertrekken en kussenslopen zijn meestal niet aanwezig in onze accommodaties, deze dien je zelf mee te nemen. Raadpleeg de info pagina van de door jouw gekozen camping omtrent de aanwezigheid van beddengoed en/of bedlinnen. Is dit niet aanwezig en kan dit niet bijgeboekt worden, neem het dan vanuit huis mee.

In onze bungalowtenten is beddengoed en bedlinnen niet aanwezig en dien je deze dus zelf mee te nemen.

Welke informatie vind ik in mijn reisdocumenten?

De e-mail met reispapieren bestaat uit 3 bijlagen. De eerste is een kopie voor jou. Het bevat boekingsgegevens zoals naam van de camping, het adres en GPS-coördinaten, verblijfsdata, type geboekte accommodatie, details van het reisgezelschap, aankomst- en vertrektijd en kosten ter plaatse.

De tweede bijlage is een kopie voor de camping. Om de administratieve afhandeling bij aankomst op de camping te vergemakkelijken dien je deze reisdocumenten voor de camping mee te nemen.

In de laatste bijlage vind je aanvullende informatie over uw verblijf, tips en mededelingen inclusief noodnummers. Graag verzoeken wij  je om alle bijlagen zorgvuldig door te nemen. Zo ga je goed voorbereid op vakantie.

Let op: eventuele bijgeboekte extra's zoals beddengoed, babypakket of preferentie worden niet vermeld in de reispapieren. Maak je geen zorgen, deze zijn wel voor je bijgeboekt.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden van de camping?

De standaard aankomsttijden zijn tussen 16.00 en 20.00 uur.  De vertrektijden van de camping zijn tussen 08.00 uur en 10.00 uur. Kom je later aan op je aankomstdag? Geen probleem, het is op de meeste campings mogelijk om later dan de officiële in-check tijd aan te komen. Laat het ons even weten, dan informeren wij je over de mogelijkheden en laten zij de camping weten dat je later aankomt. Mocht je vroeger aankomen dan de officiële in-check tijd, heb je nog geen toegang tot jouw accommodatie. Wel kun je vaak al gebruik maken van de camping faciliteiten. Je kunt dus gemakkelijk al een duik in het zwembad nemen of een kopje koffie op het terras drinken. Mocht je onderweg vertraging oplopen, wil de camping dat graag weten. Je belt dan gemakkelijk het directe telefoonnummer van de camping, dit staat in de reispapieren.  

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag! 

Waar vind ik een plattegrond van de camping?

Je vindt de plattegrond van de camping rechts op camping info pagina.  Open het icoontje om ‘m te bekijken. Van sommige campings is er (nog) geen plattegrond. 

Wat zijn de afmetingen van de bedden in mijn accommodatie?

De bedden in jouw accommodatie kunnen in lengte en breedte verschillen. Meestal hebben onze accommodaties een ouderslaapkamer met een 2-persoons bed en overige slaapkamers met 1-persoonsbedden. In de meeste gevallen bestaan de 2-persoonsbedden uit 1 matras. De lengte varieert van 1,80m-2,00m en de breedte varieert tussen 1,40m (in de meeste gevallen) en 1.60 m. De 1-persoonsbedden hebben een lengte die varieert van 1,80-2,00m en een breedte die varieert tussen 0,70-0,80m. Je leest op de camping info pagina op onze website onder het kopje “Accommodaties” per accommodatie welke bedden aanwezig zijn.

Wat is de "Fiche de Police"

Vanaf 2016 is het wettelijk verplicht om je gegevens en je verblijfsperiode in te vullen op het "fiche individuelle de police" als Frankrijk je vakantiebestemming is. Dit  formulier dien je in te leveren bij de receptie van de camping. Tip: vul het thuis al in, dan kun je sneller inchecken. (Kinderen tot 15 jaar mogen op het formulier van hun ouder worden vermeld). Indien niet alle reizigers op één formulier passen, kan je het formulier tweemaal printen.

Zijn er bijkomende kosten ter plaatse?

Op de meeste campings dient u bij aankomst lokale kosten te betalen zoals bijvoorbeeld toeristenbelasting en/of schoonmaakkosten. Deze kosten staan vermeld in uw reispapieren en in uw boekingsbevestiging.