Campings in de Corrèze

Camping Corrèze

Op en rondom een camping in de Corrèze vindt u alles voor een geslaagde vakantie. Mooie kastelen, schitterende natuur en leuke middeleeuwse stadjes. Ook sportievelingen kunnen in deze regio hun hart ophalen. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van gevarieerde wandelingen en mooie fietstochten. Verder kunt u hier naar hartenlust golfen, kanoën, paardrijden en raften. Vergeet ook niet de regionale Franse keuken te proeven wanneer u verblijft op een camping in de Corrèze. Vacansoleil heeft de mooiste campings alvast voor u geselecteerd, zodat u een heerlijke vakantie tegemoet kunt zien.

Lees verder
Kies uit 1 camping in Corrèze bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Lac de Miel

Beynat - Corrèze - Frankrijk

Aantrekkelijke camping aan een gezellig meer met een zandstrand waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. Mooie omgeving, dichtbij Brive en de 'Gorges de la Dordogne'.

De natuur in vanaf uw camping in de Corrèze

Natuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie op een camping in de Corrèze hun hart ophalen. Hier zult u ontdekken hoeveel schakeringen de kleur groen eigenlijk heeft. Niet voor niets wordt deze streek het groene hart van Frankrijk genoemd. U vindt hier eeuwenoude bomen, weidse boomgaarden, paarse heidevelden, oude leisteengroeves en onstuimige rivieren. De lucht in de Corrèze is uitzonderlijk schoon. In de natuur ziet u dit terug. Geniet van zeldzame bloemen, planten, mossen en wilde orchideeën wanneer u vanaf uw camping in de Corrèze het mooie landschap gaat verkennen.

Actie, sport en avontuur

Uw camping in de Corrèze is het perfecte startpunt voor het maken van wandel- en fietstochten. Vanaf de camping doorkruist u via de vele paadjes en weggetjes het eeuwenoude landschap. U wordt geleid langs beken, rivieren en watervalletjes. U kunt hier urenlang wandelen en/of fietsen. Er zijn zowel gezinsfietstochten als sportieve fietstochten uitgezet. Daarnaast zijn er tal van klimlocaties en avonturenparken voor wat meer actie. Wilt u de regio eens van een andere kant zien? Zoek het dan hogerop en kies voor het luchtruim met een vliegscherm of deltavlieger. Zo vrij als een vogel zweeft u over de fraaie natuurgebieden en misschien wel over uw camping in de Corrèze.

U voelt de historie op een camping in de Corrèze

Liefhebbers van kunst, cultuur en historie zitten goed op een camping in de Corrèze. U vindt hier vele dorpen met elk zijn eigen architectuur en sfeer. Collonges-la-Rouge is een voorbeeld van zo’n pittoresk dorpje. Alle gebouwen zijn hier uit rode baksteen opgetrokken. Ook de stad Brive-la-Gaillarde is een aanrader. Deze stad ligt aan de rivier en is uitgerust met vele prachtige gebouwen. Bezoek de grotten, de molens en de diverse musea. Maak kennis met oude ambachten en de lokale geschiedenis tijdens uw verblijf op een camping in de Corrèze.

Water in al zijn vormen

Wanneer u verblijft op een camping in de Corrèze verblijft u in de Watertoren van Frankrijk. In deze regio ontspringen veel rivieren. Overal is water aanwezig. Van snelle stromen en watervallen tot aan rustig, kalme vennetjes en meren. De rivieren lenen zich prima voor kanotochten. Het Lac du Causse is een leuk meer voor als u zin heeft in een gezellig dagje op het water. Hier kunt zwemmen, roeien, zeilen en waterskiën, maar ook relaxen op het strand en genieten van het mooie uitzicht. Natuurlijk kunt u ook op uw camping in de Corrèze een duik in het zwembad nemen bij warm weer.

Een kampeervakantie op een camping in de Corrèze biedt alle ingrediënten die u van een vakantie mag verwachten.