Coronavirus

Vragen & Antwoorden over het coronavirus en uw vakantie

Laatst geüpdatet op: 27 maart 2020

Bij Vacansoleil volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. Wij delen uw zorgen en doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Uw veiligheid is voor ons het allerbelangrijkst.

Waarschijnlijk heeft u door al het nieuws vragen over uw vakantie. Daarom hebben we de meest gestelde vragen & antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Zou u binnenkort op vakantie gaan? Ons team is druk bezig om iedereen te benaderen. Wij bellen u uiterlijk 2 weken voor uw vertrekdatum. Wij vragen u vriendelijk om ons niet zelf te bellen. Zo kunnen wij u en andere gasten sneller en beter helpen. Wij bellen u echt. Hartelijk dank voor uw begrip!

Kijk ondertussen alvast bij onderstaande vragen & antwoorden. Wellicht vindt u zo snel het antwoord op uw vraag.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig vernieuwd. De laatste update is van 27 maart

Waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus?

Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt u de meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Waar vind ik alle actuele reisadviezen?

Op de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken www.nederlandwereldwijd.nl vindt u alle actuele reisadviezen per land. Let wel: negatief reisadvies is alleen van toepassing op het moment van reizen.

Geldt er een negatief reisadvies voor mijn vakantiebestemming?

Op dit moment raadt de Nederlandse overheid alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland af. Er geldt echter voor slechts een aantal gebieden een strikt negatief reisadvies. Alle actuele reisadviezen per land en regio vindt u op de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Hieronder vindt u de actuele reisinformatie voor de vakantiebestemmingen van Vacansoleil.

Italië
In Italië geldt negatief reisadvies voor de regio Lombardije en provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro-Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cussio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso en Venetië. Op 25 maart heeft de Italiaanse overheid ook de volgende gebieden afgesloten: de gemeente Medicina (Bologna) en de gemeente Ariano Irpino (Avellino) in de regio Emilia-Romagna, gemeenten Ariano Erpino, Sala Consilina, Caggiano, Polla en Athena Lucana (Campania), gemeenten Montefino, Castilenti, Castiglione Messer Raimondo (Abruzzen), gemeente Fondi (Lazio) en de gemeenten Riccia en Montenero di Bisaccia (Molise). De gebieden waarvoor negatief reisadvies geldt, bevinden zich in onze vakantieregio’s Gardameer, Iseomeer, Lago Maggiore, Adriatische Kust, Emilia Romagna en Rome/Lazio. Het RIVM raadt verder alle niet-noodzakelijke reizen naar Italië af. Het is hier alleen toegestaan om te reizen als dit strikt noodzakelijk is voor woon- en werkverkeer, medische of familieredenen.

Kijk voor alle informatie opwww.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Spanje
In Spanje geldt negatief reisadvies voor de Catalaanse gemeenten Igualada, Vilanova del Cami, Odena en Santa Margarida de Montbui en de gemeente Arroyo de la Luz (in de regio Extremadura). Wij bieden geen campings aan in deze gemeenten. Het RIVM raadt verder alle niet-noodzakelijke reizen naar Spanje af.

Kijk voor alle informatie op www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

Overige vakantiebestemmingen: 
Het RIVM adviseert om alleen naar het buitenland te gaan als dit strikt noodzakelijk is. Dit advies geldt voor al onze vakantiebestemmingen.

Kijk voor alle informatie op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Door het coronavirus is er negatief reisadvies voor mijn vakantiebestemming. Wat nu?

Mocht deze situatie op uw vakantie van toepassing zijn, dan neemt onze klantenservice contact met u op via telefoon of e-mail.

Op dit moment benaderen we iedereen die binnenkort naar een risicogebied op vakantie zou gaan. Wij bellen u tussen 2 en 4 weken voor uw eigenlijke vertrek.

U kunt uw vakantie gratis omboeken en bijvoorbeeld later in 2020 op vakantie gaan. Is dit niet mogelijk? Dan bieden we u een corona-voucher aan ter waarde van de door u betaalde reissom.

Kijk ook bij de vraag: Wat is de corona-voucher?

Wat is de corona-voucher?

Wordt uw vakantie geannuleerd vanwege het coronavirus, dan ontvangt u een corona-voucher ter waarde van de betaalde reissom. Met deze voucher kunt op een later tijdstip een nieuwe vakantie boeken bij Vacansoleil. De voucher is 1 jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle campings uit het aanbod van Vacansoleil.

De corona-voucher is een initiatief van de ANVR en SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Omdat Vacansoleil lid is van beide organisaties kunnen wij u de corona-voucher aanbieden. De SGR staat garant voor de waarde van uw corona-voucher. Meer informatie over de corona-voucher vindt u op de website van SGR en in de brief van de ANVR

https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/

Mijn geboekte camping gaat pas later in het seizoen open. Wat nu?

Heeft u bij ons geboekt en gaat uw camping pas later in het seizoen open in verband met de gevolgen van het coronavirus? Dan nemen wij hierover zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op. Wij bellen u tussen 2 en 4 weken voor uw eigenlijke vertrek.

Wat als ik mijn vakantie wil annuleren als er geen negatief reisadvies is?

Dan dient u de annuleringskosten te betalen die op het moment van annuleren van toepassing zijn. Zijn de annuleringskosten op moment van annuleren lager dan het bedrag dat u reeds heeft (aan)betaald? Dan verrekenen wij de annuleringskosten met uw betaling(en) en ontvangt u een voucher ter waarde van het te veel betaalde bedrag. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden kunnen we helaas geen restituties verlenen.

Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten én heeft u een geldige annuleringsreden volgens de voorwaarden van uw verzekering? Dan kunt u de annuleringskosten mogelijk terug claimen bij uw verzekeringsmaatschappij. Neem hiervoor contact op met uw verzekering.

Kan ik mijn vakantie kosteloos wijzigen of omboeken?

Ja, u kunt vóór 15-04-2020 uw boeking sowieso 1 x kosteloos wijzigen en omboeken naar een andere camping, vakantieperiode in 2020 en/of accommodatie van Vacansoleil. Dat geldt voor alle geboekte vakanties bij Vacansoleil. De eventuele meerkosten van de nieuwe vakantie dient u zelf te betalen. U kunt uw vakantie niet zelf omboeken via onze website. Neem hiervoor contact op met onze medewerkers.

Valt het coronavirus onder de dekking van het Calamiteitenfonds?

Ziektes en epidemieën zoals het coronavirus vallen niet onder de dekking van het Calamiteitenfonds. Deze dekking geldt alleen voor molestsituaties of natuurrampen. Overigens geldt de dekking van het Calamiteitenfonds alleen voor reizen die al zijn aangevangen. Meer informatie vindt u op de website van het Calamiteitenfonds.

Zoek en Boek

Pas hier uw wensen aan:

Land
Regio
Verblijfsperiode
Aankomstdatum Vertrekdatum

Aantal dagen eerder of later:

Reisgezelschap
  • Volwassenen
  • Kinderen
  • Huisdier

Verfijn uw zoekresultaten:

Meer filters