Camping aan de Costa Verde

Camping Costa Verde

Op de camping aan de Costa Verde is het in de zomer goed vertoeven. De temperaturen hier zijn prettig: niet te hoog en ook niet te laag. De Costa Verde is namelijk de noordelijkste costa van Spanje, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Ideaal voor bijvoorbeeld een vakantie in het hoogseizoen met uw kinderen! Lees verder en ontdek wat de groene Costa Verde nog meer biedt. Zo kunt u voor uw eerste dagen hier al uw plan trekken!

Lees verder
Kies uit 0 campings in Costa Verde bij Vacansoleil

Fijne, kleine zandstranden

Het verschil met de andere Spaanse costa’s is dat de Costa Verde vrij rustig is. De stranden hebben fijn zand en liggen aan een heldere azuurblauwe zee. In plaats van één gigantisch lang zandstrand aan bijvoorbeeld de Costa Brava, treft u aan de Costa Verde meerdere kleinere zandstrandjes. Hoe dat komt? Met name doordat de kust versierd is met ruwe rotsen. Ze verdelen de gehele kuststrook van de Costa Verde in meerdere zandstrandjes met bovendien ook een aantal schaduwplekjes.

Costa Verde: de groene costa van Spanje

De Costa Verde dankt deze naam aan de enorme hoeveelheid groen die u hier tegenkomt. Grote grasweiden tussen de bergen en de hele kuststrook wordt bedekt met heerlijk geurende pijnboombossen! Kiest u voor een camping aan de Costa Verde, dan kiest u voor strand én natuur. Perfect om tijdens uw vakantie tot rust te komen en te genieten van de groene omgeving om u heen.

Zeker doen aan de Costa Verde

Wat u uiteraard aan de Costa Verde op uw activiteitenlijstje moet zetten, is lekker relaxen op één van de zandstranden, die u heel dichtbij de camping vindt. De stranden zijn door de temperatuur en de grootte ideaal voor strandvakanties van koppels en vakanties met jonge kinderen. Als volwassene kunt u er namelijk heerlijk zonnebaden en een boekje lezen, terwijl u geniet van de frisse zee-berglucht en het klotsen van de golven. Kids kunnen in alle ruimte spelen in het fijne zand, kastelen bouwen en door de branding rennen.

Eropuit in de directe omgeving

Naast het strand kenmerkt de Costa Verde zich door prehistorische grotten, bergen met geweldige wandelroutes, interessante oude steden met smalle, geplaveide straatjes en de écht Spaanse restaurantjes, die ook voor kinderen de lekkerste vis-, vlees- en groentespiesjes op de kaart hebben staan.

Naar de steden Noja, Santander & Bilbao

Noja is één van de mooiste steden van de Costa Verde, met een karakteristiek oud centrum. Ook het strand is één van de mooiste van het gebied. Verder is de hoofdstad van de provincie Cantabrië, Santander, zeer de moeite waard om een bezoek te brengen. In deze havenstad eet u verse vis én maakt u met Los Reginas leuke boottochtjes voor slechts enkele euro’s. In de grote stad Bilbao ervaart u de Baskische cultuur. U ziet hier bijvoorbeeld allerlei prachtige bouwwerken, zoals Theatro Arriaga, de brug Zubizuri, de kathedraal van Santiago de Bilbao en het Guggenheim Museum.