Persinformatie

Tien jaar lang gratis op vakantie met Vacansoleil

Wie nu een campingvakantie boekt bij Vacansoleil maakt kans op tien jaar lang gratis kamperen. Iedereen uit Nederland, Duitsland en België -die voor 25 december 2022 boekt voor minimaal 7 dagen- maakt kans. Tien prijswinnaars mogen de komende tien jaar jaarlijks gratis een week naar een van de Vacansoleil-campings in Europa. Er is keuze uit twintig landen waar de vakantiegangers naar toe kunnen.

Bezettingsgraad campings zeer hoog

Het vakantieseizoen is voor Vacansoleil uitstekend geweest. De aanbieder van campingvakanties heeft na twee lastige jaren een prima seizoen achter de rug. Hoewel de boekingen bij de start van het kalenderjaar achterbleven, bleek in alle 20 bestemmingslanden de bezetting deze zomer zeer hoog. In juli en augustus lag de bezettingsgraad tegen de 100%.

Bosnië en Montenegro nieuwe bestemming voor campingvakanties Vacansoleil

Wie buiten de gebaande paden naar een camping wil deze zomer kan nu kiezen voor BosniëHerzegovina of Montenegro. In beide landen heeft Vacansoleil campings toegevoegd aan het brede scala aan bestemmingen die het aanbiedt. “Onze klanten uit heel Europa vragen ons om nieuwe bestemmingen. Met deze twee landen bieden we nu echt iets heel nieuws aan”, aldus Vacansoleil directielid Iwan Ars.

Vacansoleil wint Phoenix Award 2022

Vacansoleil Camping Holidays heeft tijdens de Big Improvement Day de award gewonnen voor onderneming die zich krachtig heeft hersteld na een moeilijke periode. De Phoenix Award 2022 werd dinsdag uitgereikt tijdens de Big Improvement Day in Leusden.

Volkskrant: Vakantie de meest waardevolle tijd van het jaar.

Slapen in een comfortabal bed. Douchen in een luxe badkamer en kokkerellen in een keuken met alles erop en eraan. Dat is vakantievieren zoals Vacansoleil het in 19 landen in Europa mogelijk maakt. Direct aan zee of midden in de natuur, in een volledig ingerichte stacaravan of hypermoderne safaritent.

Vacansoleil opent conceptcamping

Om de campingbranche te laten zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van accommodatietype, terreinindeling en aankleding, opent Vacansoleil conceptcamping, Vacansoleil Camping Village. Hier zijn de nieuwste accommodaties te zien die komend vakantieseizoen te boeken zijn. In samenwerking met Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk kan de campinggast zelf ervaren hoe de ultieme beleving op een camping anno 2022 voelt.

RTL kampeert komende weken in teken Vacansoleil

De komende drie weken staat het -RTL kampeert- in het teken van Vacansoleil. Vanaf zondag 20 maart besteedt het tv-programma op RTL4 aandacht aan de campings van Vacansoleil. “Wij willen de vakantiegangers inspireren om deze zomer een van onze campings te bezoeken”, aldus Jacky Lambert van Vacansoleil. “Dit programma helpt de kijkers bij de oriëntatie.”

Vacansoleil partner Team Jumbo-Visma

Vacansoleil en Team Jumbo-Visma slaan de handen ineen. Met het partnership keert de touroperator voor campingvakanties terug in de sport. Na een afwezigheid van acht jaar ziet Vacansoleil een goede ‘fit’ met Team Jumbo-Visma. Ze trekken gezamenlijk op rondom de wedstrijden in heel Europa waaraan Team Jumbo-Visma deelneemt. “Waar de wielrenners rijden, daar promoten wij de regio en campings onder de noemer “Explore Europe Together”, aldus commercieel directeur van Vacansoleil Jacky Lambert.

Campingvakantie in najaar in trek

Het zijn de last minute boekingen in juni en juli geweest die bij Vacansoleil hebben gezorgd voor een goede zomer. De vraagexplosie die er was deze zomer en het feit dat het najaar op de camping erg in trek is bij vakantiegangers zorgt er voor dat Vacansoleil positief is over 2021. Italië was dit jaar de absolute topbestemming bij Vacansoleil, gevold door Frankrijk en Kroatië. “We hebben in 2021 een verdubbeling gezien van het aantal boekingen op campings in Italië en een verdrievoudiging op campings in Kroatië”, aldus algemeen directeur Jan Willem Verschoor. “Het zorgt voor een krachtig herstel.”

Spaanse vakantiegangers naar campings in Europa

De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil gaat vakanties verkopen aan Spaanse campingliefhebbers. Spanjaarden zijn fanatieke kampeerders en daarom ziet Vacansoleil groeikansen. “Spaanse vakantiegangers gaan graag in eigen land kamperen, maar ze reizen ook naar andere Zuid-Europese landen”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. “Wij zijn in al die landen aanwezig met campings, dus wij kunnen voorzien in die behoefte.”

Boekingen campingvakanties Vacansoleil weer op oude niveau

Boekingen voor campingvakanties bij Vacansoleil zijn weer op het niveau van medio mei 2019. Na het slechte coronajaar 2020 ziet de touroperator op dit moment een volledig herstel van de markt. Dat wil niet zeggen dat de jaaromzet ook is hersteld. Het voorjaar van 2021 blijft fors achter ten opzichte van 2019, het laatste regulier vakantiejaar. “De vooruitzichten voor de komende voorzomer, zomer en najaar zijn positief”, zegt directeur Jan Willem Verschoor van Vacansoleil.

Boekingen ‘vakantie in eigen bubbel’ trekken aan

Het zoekgedrag op de Europese boekingswebsites van Vacansoleil laat zien dat veel Europeanen zoeken naar ‘coronaveilige’ campingvakanties. Marktleider Vacansoleil ziet dat het aantal boekingen gestaag groeit, ondanks de nog beperkende maatregelen in heel Europa. Het merendeel van de klanten die vorig jaar een voucher kregen, heeft die inmiddels omgeruild voor een nieuwe boeking. 

Vacansoleil gaat partnership aan met Maxxton

Vacansoleil, Europees marktleider in luxe campingvakanties, kiest voor Maxxton Software als nieuw boekingssysteem. De samenwerking met Maxxton is een bewuste keuze zodat Vacansoleil gasten nog beter kan bedienen en zich als organisatie voortdurend kan blijven verbeteren.

Vacansoleil verkoopt eigen campings en gaat verder als touroperator

Vacansoleil, de aanbieder van campingvakanties uit Eindhoven, heeft zijn vijf eigen campings in Frankrijk en Luxemburg verkocht. Met de miljoenenopbrengst versterkt het bedrijf zijn balans, en wil het investeren in beoogde groei alstouroperator van campingvakanties.

Voor Vacansoleil zijn goede perscontacten van grote waarde. Vertegenwoordigers van de media kunnen altijd contact opnemen met de woordvoerder van Vacansoleil via 040-8447800 of via pers@vacansoleil.com

Beeldmateriaal van onze campings (in hoge resolutie) kunnen hier eveneens worden aangevraagd.