Persinformatie

Campingvakantie in najaar in trek

Het zijn de last minute boekingen in juni en juli geweest die bij Vacansoleil hebben gezorgd voor een goede zomer. De vraagexplosie die er was deze zomer en het feit dat het najaar op de camping erg in trek is bij vakantiegangers zorgt er voor dat Vacansoleil positief is over 2021. Italië was dit jaar de absolute topbestemming bij Vacansoleil, gevold door Frankrijk en Kroatië. “We hebben in 2021 een verdubbeling gezien van het aantal boekingen op campings in Italië en een verdrievoudiging op campings in Kroatië”, aldus algemeen directeur Jan Willem Verschoor. “Het zorgt voor een krachtig herstel.”

Spaanse vakantiegangers naar campings in Europa

De Nederlandse campingspecialist Vacansoleil gaat vakanties verkopen aan Spaanse campingliefhebbers. Spanjaarden zijn fanatieke kampeerders en daarom ziet Vacansoleil groeikansen. “Spaanse vakantiegangers gaan graag in eigen land kamperen, maar ze reizen ook naar andere Zuid-Europese landen”, aldus commercieel directeur Jacky Lambert. “Wij zijn in al die landen aanwezig met campings, dus wij kunnen voorzien in die behoefte.”

Boekingen campingvakanties Vacansoleil weer op oude niveau

Boekingen voor campingvakanties bij Vacansoleil zijn weer op het niveau van medio mei 2019. Na het slechte coronajaar 2020 ziet de touroperator op dit moment een volledig herstel van de markt. Dat wil niet zeggen dat de jaaromzet ook is hersteld. Het voorjaar van 2021 blijft fors achter ten opzichte van 2019, het laatste regulier vakantiejaar. “De vooruitzichten voor de komende voorzomer, zomer en najaar zijn positief”, zegt directeur Jan Willem Verschoor van Vacansoleil.

Europese campings werven kinderen voor leukste bijbaantje

Kinderen kunnen solliciteren voor een bijbaan als glijbaantester op een Europese camping. De Europese camping is aangesloten bij Vacansoleil. Kinderen kunnen aan de hand van een game een plek winnen voor de sollicitatiedag met YouTuber Enzo Knol. Hier zal de winnaar bekend worden gemaakt die deze zomer als glijbaantester aan de slag gaat. 

Boekingen ‘vakantie in eigen bubbel’ trekken aan

Het zoekgedrag op de Europese boekingswebsites van Vacansoleil laat zien dat veel Europeanen zoeken naar ‘coronaveilige’ campingvakanties. Marktleider Vacansoleil ziet dat het aantal boekingen gestaag groeit, ondanks de nog beperkende maatregelen in heel Europa. Het merendeel van de klanten die vorig jaar een voucher kregen, heeft die inmiddels omgeruild voor een nieuwe boeking. 

Vacansoleil gaat partnership aan met Maxxton

Vacansoleil, Europees marktleider in luxe campingvakanties, kiest voor Maxxton Software als nieuw boekingssysteem. De samenwerking met Maxxton is een bewuste keuze zodat Vacansoleil gasten nog beter kan bedienen en zich als organisatie voortdurend kan blijven verbeteren.

Vacansoleil verkoopt eigen campings en gaat verder als touroperator

Vacansoleil, de aanbieder van campingvakanties uit Eindhoven, heeft zijn vijf eigen campings in Frankrijk en Luxemburg verkocht. Met de miljoenenopbrengst versterkt het bedrijf zijn balans, en wil het investeren in beoogde groei alstouroperator van campingvakanties.

Voor Vacansoleil zijn goede perscontacten van grote waarde. Vertegenwoordigers van de media kunnen altijd contact opnemen met de woordvoerder van Vacansoleil via 040-8447800 of via pers@vacansoleil.com

Beeldmateriaal van onze campings (in hoge resolutie) kunnen hier eveneens worden aangevraagd.