Campingmedewerkers op camping Vacansoleil

Education Support

 • Praktijkonderwijs: écht doen in de praktijk
 • Gastlessen en praktijkdagen overal in Nederland
 • Excursies en stages in heel Europa
 • Geschikt voor studenten van alle leerjaren en niveaus
 • Begeleiding door docenten met ervaring in het veld
 • Complete organisatie en uitvoering door Vacansoleil Education Support

VACANSOLEIL

Vacansoleil is al meer dan 53 jaar dé campingspecialist van Nederland. Vacansoleil heeft het allergrootste aanbod campingvakanties in Europa door samen te werken met meer dan 550 topcampings in 18 Europese landen. Naast de verhuur van accommodaties en kampeerplaatsen, ontwikkelde Vacansoleil een eigen entertainmentformule. Hierdoor kan Vacansoleil Education Support zoveel praktijkmogelijkheden bieden aan mbo-studenten. Of ze nu op zoek zijn naar een stageplek bij een campingreceptie, willen proeven van het leven als animator of meer willen leren over presentatietechnieken, sales en klachtenafhandeling (op het hoofdkantoor) of leidinggeven.
 
“Al onze docenten hebben jarenlange ervaring in het veld. Die ervaring delen wij al jaren graag met onze werknemers van de toekomst; studenten die nu een studie volgen en straks aan de slag gaan in de vrijetijdsbranche. Hoe? Met Vacansoleil Education Support voor het mbo!”  

Joset Chacón-van Esch  
Manager - Services 


BIED UW STUDENTEN OOK PRAKTIJKONDERWIJS OP MAAT. KIES UIT DEZE MOGELIJKHEDEN:

1. Praktijkdagen en gastlessen
2. Excursies in binnen- en buitenland
3. Europese stages, Praktijkdagen en gastlessen


Praktijkdagen en gastlessen

Laat uw studenten de toeristische sector in de praktijk ontdekken. Tijdens een praktijkdag duiken uw studenten in de wereld van entertainment, campinghosting, leidinggeven, hospitality, campingbasics, tentenopbouw, sales en aftersales. Daarnaast gaan ze vooral zelf - onder begeleiding - aan de slag met de organisatie en uitvoering van allerlei activiteiten. Van animatie voor kleine kinderen tot spellen en outdoor activiteiten voor diverse leeftijden. Hiervoor bezoeken studenten bijvoorbeeld een vakantiepark met een opdracht van Vacansoleil Education Support óf zetten ze zelf een toeristisch dagje uit in eigen land op touw. De ene keer gaan uw studenten eropuit. De andere keer treffen ze juist voorbereidingen voor activiteiten. Ook sollicitatietrainingen, balietechnieken, taalcursussen Frans en Spaans, commerciële vaardigheden, zwembadworkshops en EHBO-lessen behoren tot de aanbevolen mogelijkheden voor praktijkdagen en gastlessen.


 


Brede ontwikkeling

Waarom de mogelijkheden voor praktijkdagen en gastlessen zo ontzettend breed zijn? Uw studenten bereiden zich met deze kennis en vaardigheden tot in de puntjes voor op werken in de veelzijdige recreatiebranche.


Excursies in binnen- en buitenland

Vacansoleil Education Support organiseert leerzame excursies van A tot Z voor mbo-opleidingen. In samenspraak bepalen we de invulling van de excursie. Vaak vullen de studenten een deel van de excursie zelf in met praktijkopdrachten van ons. Bijvoorbeeld een spel voor overdag bedenken, een avondprogramma samenstellen of een (spook)tocht voor een bepaalde doelgroep organiseren. Zo zijn ze écht bezig in de praktijk. Eerst vooraf op school met de voorbereiding, eventueel onder begeleiding van een Vacansoleil-docent. En vervolgens tijdens de excursie met de echte uitvoering. Bij alle excursies ervaren de studenten hoe het is om zelfstandig in de recreatiebranche te werken. In welke functie dan ook. Daarom besteden we ook aandacht aan taal, cultuur en praktische zaken zoals zelfstandig wegwijs worden op locatie. Ook dít is essentieel voor goede en praktische beroepsvoorbereiding.


 


Scholen compleet ontzorgd

Indien gewenst zorgt Vacansoleil Education Support voor de complete organisatie van uw excursie: van het regelen van de verblijfplaats voor uw studenten tot de volledige invulling en begeleiding van het dag- en avondprogramma.

“Al onze mogelijkheden zijn volledig op maat. Wij denken graag met scholen mee.”

Joset Chacón-van Esch  
Manager - Services 
 


Europese stages

Hebben uw studenten moeite met het vinden van een geschikte stageplek? Vacansoleil Education Support heeft meer dan 300 samenwerkingspartners in heel Europa. Wij zijn daarom in staat om studenten door heel Europa te plaatsen voor een waardevolle stage. Omdat wij al jarenlang met campings samenwerken, zorgen wij bovendien voor een goede match tussen stagiairs en stageplaatsen. Daarnaast bieden we uitgebreide stagebegeleiding en zijn we 24/7 voor de studenten bereikbaar. Zo leren uw studenten op jonge leeftijd op eigen benen te staan en kunnen ze eveneens altijd bij iemand terecht met vragen en als ze hulp nodig hebben.

 


Vacansoleil Education Support

 • Praktijkdagen en gastlessen overal in Nederland
 • Excursies en stages in heel Europa
 • Voor studenten van alle leerjaren en niveaus
   

Onze voordelen:

 • Écht doen in de praktijk
 • Docenten met ervaring in het veld
 • Samenwerking met meer dan 300 topcampings
 • Complete organisatie, begeleiding en uitvoering door Vacansoleil   Education Support

Ook profiteren van de voordelen van Vacansoleil Education Support?

Bel of mail voor meer info:

T. 040 – 844 78 44
E. education@vacansoleil.com