fr-lot.jpg

Campings in de Lot

Camping Lot

Wilt u kamperen in een omgeving als de Dordogne, maar dan in een rustige omgeving? Dan is een camping in de Lot precies wat u zoekt. Met de rivierdalen lijkt het departement op de Dordogne, alleen kent deze regio nog geen massatoerisme. Er zijn wel enkele hoogtepunten die veel bezoekers trekken, zoals de grotten van Padirac en Pech-Merle en het tegen een bergwand gebouwde Rocamadour. De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Een wandeling die u zeker niet mag missen tijdens uw vakantie op een camping in de Lot is die over Chemin d'halage, langs de rivier de Lot.

Het historische dorp Lot ligt hoog boven de rivier de Lot. Het schilderachtige historische centrum met steile en smalle straatjes is zelfs niet per auto bereikbaar. In de Lot is ook genoeg actie en spanning te beleven. Populair zijn de bossafari's, maar ook het huren van een quad wordt meer en meer gedaan. Voor wie het toch wat rustiger aan wenst te doen; u kunt ook kiezen voor een tochtje per ezel. Voor kinderen is een dagje dierentuin of pretpark een echte trekpleister en wie van kanoën houdt, kan (soms zelfs vanaf de camping in de Lot) de kano zo de rivier opschuiven.

Kies uit 5 campings in Lot bij Vacansoleil

Uitgebreid zoeken:

Camping Roca d'Amour

Padirac - Lot - Frankrijk

Terrassencamping met een leuke sfeer niet ver van het bekende Rocamadour. Met een eigen zwembad, en voor wie meer wil het spetterende Parc Atlantique even verderop.

Camping Les Reflets du Quercy

Crayssac - Lot - Frankrijk

Hoog boven de Lot, met een mooi zwembad en een restaurant waar streekproducten worden verwerkt tot gastronomische hoogstandjes. Leuke animatie, inspirerende omgeving.

Camping Les Trois Sources

Calviac - Lot - Frankrijk

Vriendelijke familiecamping, mooie faciliteiten en een gemoedelijke sfeer. Zwembaden met glijbanen en een professioneel avonturenparcours waar elke jaar nieuwe uitdagingen bij komen. Iedere week worden er begeleide routes georganiseerd.

Camping Domaine Duravel

Duravel - Lot - Frankrijk

Een van de mooiste plekjes langs de Lot, dichtbij het kasteel van Bonaguil. Ideaal startpunt voor een wandel- of kanotocht. Mooie zwembaden, elke avond professionele animatie.

Camping L'Evasion

Puy L'Évêque - Lot - Frankrijk

Kleinschalige camping. Het échte kamperen. Hier geniet u op schaduwrijke plaatsen, van een zalig zwembad en van het relaxte sfeertje. Mooi gelegen in de schitterende omgeving van de Lot.