Vacansoleil Logo
Belgium Limburg (BE)

Camping Limburg, België

Campings in Belgisch Limburg

Limburg is een populaire keuze voor veel natuurliefhebbers. Voor een avontuurlijke vakantie in het groen moet je in België niet verder zoeken. De rust en ruimte maken van Limburg een adembenemende omgeving voor uw kampeervakantie. Vanaf je camping kan je naar hartenlust de natuur in fietsen, mountainbiken, paardrijden of wandelen. Voor elke sportieveling of recreant is een bewegwijzerde route uitgezet. Plan een uitstapje naar Hasselt, Genk of Tongeren. Steden waar je kunt shoppen, cultuur snuiven of genieten van het Bourgondische leven. Zoek je een rustige kampeerplaats in het bos, of gaat je voorkeur naar een chalet/bungalow op een luxe resort? Vacansoleilbiedt voor elk gezin een geschikt vakantiepark in Limburg.

Lees verder
Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.
 • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
 • 7 dagen per week aankomst & vertrek
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

  Actief, dichtbij & back to nature

  Nood aan een adrenaline boost of een avontuurlijk weekendje weg? Limburg is meer dan alleen maar fietsen of wandelen. Kies met vrienden of familie voor een camping midden in het bos en geef uw verblijf een flinke injectie avontuur.

  • Hey Cowboy! Vakantie in westernstyle, dichtbij huis? In Limburg kan het! Met een routenetwerk van 650 km voor ruiters en menners is Limburg dé paardenprovincie van België. Noteer de knooppunten, spring in het zadel en allezju! Onderweg zijn er verschillende ruitercafés voor een picknick of pitstop. Met
   camping Goolderheide
   biedtVacansoleil een sfeervolle startlocatie, omringd door Kempische dennenbossen.
  • Hey Tarzan! Hou je van avontuur en durf je hindernissennemen op grote hoogte? Bezoek het hoogteparcours in Adventure Park Warredal.  Goed beveiligd kiest iedereen zijn eigen uitdaging op 5 verschillende parcours. Klim en klauter door de netten, zoek je evenwicht op de touwbruggen en trotseer tal van balanceerelementen. Als afsluiter zweef je met adembenemend uitzicht van de 200m lange zipline.
  • Hey Beachboy! Je allereerste golven op een wakeboard? Daarvoor moet je naar
   Terhills Cablepark,
   vlakbijonze camping
   Hoge Kempen.
   In een prachtige setting leer je op een leuke en veilige manier wakeboarden of waterskiën. De meer ervaren watersporters tonen hun kunsten aan de kabel met hogere snelheid en op de verschillende obstakels. Neem na de actie plaats in de uiterst gezellige beachbar. Met de voetjes in het zand, een frisdrankje en een prachtige zonsondergang is dit het einde van een perfecte dag.

  Altijd al eens willen suppen? Op de Maasplas Heerenlaak, leer je de kneepjes van het stand-uppaddling. Eenmaal je het evenwicht gevonden hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos: een les yoga midden op het water, samen met je hond op het board of bij vollemaan het water op.Een absolute aanrader is om te suppen bij zonsopgang of -ondergang. De sfeer die over het water hangt tijdens golden hour, is niet te evenaren.

  • Hey Captain! Zeil je voor het eerst? In juli en augustus kan je terecht bij de zeilclub op de Papendaalse Plas, vlakbij onze camping
   Hoge Kempen.
   Liever iets rustiger? Met de stilsloepvaar je geruisloos over het water om watervogels te spotten over de Maasplassenvan de Spaanjerd. Wil je wat langer op het water blijven, dan kan je ook de Maas opvaren en de grens oversteken naar het Nederlandse Thorn. 
  • Hey Nemo! Duiken in een prachtige onderwaterwereld omgeven door talloze tropische vissen. Je hoeft niet langer naar een verre exotische bestemming, want in het Limburgse Beringen is een gigantisch duikbassin van 10 meter diep. Blijf je liever aan de oppervlakte, dan kan je kiezen om er tesnorkelen. Op verschillende data kan je zelfsleren zwemmen als een zeemeermin (of -man). In een sessie van anderhalf uur leren kinderen van 8 tot 15 jaar hoe ze zich met een vissenstaart kunnen voortbewegen. Uiteraard hoort daar een fotoshoot bij!

  • Hey Twizy! Ken je Twizy niet? Het is een klein elektrisch wagentje voor twee personen. Besturen is heel eenvoudig, met enkel een gas- en rempedaal kan je weinig verkeerd doen.Hiermee kan je op een stille, ecologische manier op verkenning door het mooie Haspengouw. Dankzij verschillende uitgetekende routeskom je vanzelf langs alle hotspots en picknickplekjes.In het voorjaar transformeren de fruitbomen zich in een uitgestrekte bloesemzee.Wanneer de knopjes veranderen in miljoenen plukrijpe vruchten, kan je snoepen van de rijke oogst.Bij onze stroopstokerijen kan je dan ontdekkenhoe de mooie vruchten verwerkt worden tot heerlijke stroop.

  Unieke fietsbelevingen in Limburg

  Geen Twizy, maar liever uw vertrouwde fiets? Het fietsroutenetwerk is top, maar in Limburg gaat defietsbelevingnog een stapje verder. Daardoor krijg je een unieke kijkop plekken waar je anders zomaar voorbij zou fietsen:

  • Fietsen door het Water – Bokrijk. Je fietst dwars doorheen het water. Geen regenlaarzen of duikerspak nodig, want je blijft op droge grond. Maar het fietspad neemt je wel mee dwars door de vijver van de ene oever naar de andere.
  • Fietsen door de Bomen – Bosland. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.
  • Fietsen door de Heide – Nationaal Park Hoge Kempen

  Op een fietstraject van vier kilometer fiets je dwars door het enige Nationaal Park van België, waarbij een houten fietsbrug van 300 meter je hogerop brengt richting een prachtig panoramisch zicht.

  Activiteiten voor de kids

  Gaan je kinderen niet graag wandelen? Kom naar Limburg en maak van elke wandeling een nieuw avontuur. Zit het weer even tegen, dan zijn er verschillende indoor mogelijkheden voor je kinderen om de vakantie te redden.

  • Blotevoetenpad. Een boswandeling op blote voeten. Door de modder, over stenen en in het water.
   Het Blotevoetenpad
   is niet alleen voor de kinderen een uitdaging. Wandelen was nooit een groter avontuur, maar ging mentaal nog nooit zo vlot. Het Blotevoetenpadstart aan
   Bezoekerscentrum Lieteberg
   in Zutendaal (vlakbij
   camping Hoge Kempen
   ) en is zo’n drie km lang.
  • Op de Avonturenberg vanbe-MINE in Beringen kun je klauteren, klimmen en ontdekken op de oude mijnterril. Via een bos van 1.600 palen bereik je via trappen, touwenparcours, klimconstructies, kruiptunnels en wandelpaden de top van de terril. Het erfgoedpad leidt je daarna van het ene uitzichtpunt naar het andere. Boven kan je uitblazen op het verzonken kolenplein en genieten van de rust en het uitzicht.
  • Openluchtmuseum Bokrijk. Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In Bokrijkinspireert het verleden onze toekomst! Laat je onderdompelen in vakmanschap en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Verdiep je in de kunst van het brood bakken, textiel en hout. Ontdek historische dierenrassen in de prachtig gerestaureerde museumboerderij of kom in huisbrouwerij het Paenhuys alles te weten over het historisch bierbrouwen.
  • Binnenpret bij Plopsa Indoor. Een verregende dag in Limburg? Bij Plopsa Indoor ontmoeten je kinderen hun favorietehelden! Voor iedere leeftijd zijn er toffe attracties zoals de Vuurtoren, de Scheve Schuit van Piet Piraat en de Wickie Coaster, waarbij je razendsnel door de grot vliegt. Trekt het slechte weer alsnog weg, dan ravotten de kinderen in de buitenzone in de Dansende Fonteinen, op de Vliegende Fietsen en in het K3-Verkeerspark.

  Graven in het Limburgs erfgoed

  Aan cultuur en erfgoed geen gebrek in Limburg. Niet alleen is de invloed van het mijnverleden nog voelbaar in verschillende regio's, in Limburg ligt ook de eerste stad van België. De kunstwerken in open ruimte, zoals het doorkijkkerkje, zijn bekend tot ver buiten onze landsgrenzen. Klaar voor een flinke portie cultuur?

  • Limburgs mijnerfgoed. Geen enkele periode heeft Limburg zo beïnvloed als de tijd van de mijnbouw. Bezoek de C-mine Expeditie voor een tocht doorheen de ondergrondse mijngangen en kom te weten hoe het leven van een mijnwerker eruitzag. Je wordt teruggeflitst naar de jaren ’50, de hoogdagen van de mijn. Maak je klaar voor een wonderbaarlijk avontuur van anderhalve kilometer diep onder de grond. Kinderen kunnen op zoek naar Cyriel de krekel en uitzoeken wat hij in de mijn van Winterslag uitspookt. Eenmaal uit de tunnels,beklim je de 60 meter hoge schachtbok voor een weids uitzicht over de regio.
  • De oudste stad van België. Maak je op voor een dagje terug in de tijd.Tongeren bestond al in de tijd van de Romeinen. In het straatbeeld zie je nog overblijfselenvan die rijke geschiedenis.Op de Grote Markt word je trots opgewacht door Ambiorix, de man die Caesar te slim af was. Wil je dieper graven in de geschiedenis van de Romeinen, dan kan dat in het Gallo-Romeins Museum. Levensechte figuren, maquettes en filmfragmenten fascineren ook de jongsten van de familie. Zij gaan samen met archeoloog Bob de Graver op pad.In het TongerseTeseum vergaap je je dan weer aan de mooiste kerkschatten. Ook de basiliek en het begijnhof staan op de lijst werelderfgoed van UNESCO en mogen dus niet ontbreken aan je bezoek. Neem jij je kunstschatten liever mee naar huis? Struin dan zondagmorgen eens over de befaamde antiekmarkt.
  • Kunst in open ruimte. Kunst hoort alleen in een museum? Niet in Limburg! Uitgestrektelandschappen zorgen hier voor de mooiste vergezichten. Watals er op deze plekken ook nog eens een passend kunstwerk wordt opgetrokken? Dan krijg je succesverhalen zoals het doorkijkkerkje en de Tranendreef, gekend tot ver buiten de landsgrenzen. In het Klankenbos vind je een verzameling van unieke klankkunstwerken. Niet alleen mooi voor het oog, maar ook voor het oor. Dit bos in Pelt ligt slechts een kwartiertje van onze
   camping Goolderheide.