Vacansoleil Logo
Hungary Danube Valley

Camping Donau Vallei

Campings in de Donau-Vallei

Tijdens een kampeervakantie op een camping in de Donau-Vallei gaat u een heerlijke, onbezorgde vakantie tegemoet. U vindt in deze Hongaarse regio alle ingrediënten die u van een vakantie mag verwachten. Rust en ontspanning, prachtige ongerepte natuur, mooi cultuurgoed uit het oude Hongarije, architectonische hoogstandjes en flink wat zonneschijn. Natuurlijk staat de rivier de Donau centraal in deze streek. Er is heel veel te zien, te doen en te bezoeken vanaf een camping in de Donau-Vallei. Er is voor elk wat wils. Boek daarom uw kampeervakantie bij Vacansoleil en geniet alvast van de voorpret!

Lees verder

 • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
 • 7 dagen per week aankomst & vertrek
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

  ... campings gevonden

   Sorry, wij hebben geen vakanties gevonden. Wijzig alstublieft uw keuzes en probeer het nog eens.
   • Al 54 jaar de mooiste camping vakanties
   • 7 dagen per week aankomst & vertrek
   • Beste prijs-kwaliteitverhouding en het grootste aanbod

    Cultuur in de omgeving van uw camping in de Donau-Vallei

    De omgeving van uw camping in de Donau-Vallei herbergt een schat aan cultuur erfgoed dat nog stamt uit het oude Hongarije. Breng een bezoekje aan het barokke jachtslot van Eckartsau, het oude Mosonmagyarovar met zijn zeventien bruggen, de basiliek van Esztergom of het historische Gyor. Ook het schilderachtige stadje Szentendre is een aanrader. Deze stad barst bovendien van de kunstgalerieën. Wie dol is op kastelen en burchten kan tevens zijn hart ophalen tijdens een vakantie op een camping in de Donau-Vallei.

    De natuur in vanaf uw camping in de Donau-Vallei

    De Donau-Vallei is het pareltje van Hongarije. Verblijft u op een camping in de Donau-Vallei, dan mag u de Donau-bocht niet missen. Dit is het mooiste gedeelte van de streek en biedt één van de mooiste panorama’s van het land. Genieten van de prachtige natuur inclusief roofvogels en wild kan in het beschermde natuurgebied van Gerecse, een bergketen met een hoogte van 400 tot 600 meter. U kunt hier heerlijke wandelingen maken. Wie van fietsen houdt, kan ook zijn hart ophalen op een camping in de Donau-Vallei. U kunt mooie fietstochten maken langs de rivier de Donau terwijl u geniet van al het moois op u heen.

    Uitstapjes en activiteiten vanaf de camping in de Donau-Vallei

    Vanaf uw camping in de Donau-Vallei kunt u leuke uitstapjes maken. Bovendien is uw camping ook het ideale startpunt voor tal van activiteiten. Behalve fietsen en wandelen, kunt u hier ook volop vissen, kanoën, zwemmen of een bootje huren en gaan varen. De rivier biedt vertier voor jong en oud. Leuke uitstapjes zijn onder meer de fantastische kuurbaden en thermaal baden in Komarom en kinderen zullen zich uitstekend vermaken in de dierentuin van Gyor. U kunt de cultuur en natuur rondom uw camping in de Donau-Vallei dus prima afwisselen met leuke uitstapjes en activiteiten.

    De hoofdstad Boedapest

    Wanneer u verblijft op een camping in de Donau-Vallei mag een bezoekje aan de hoofdstad Boedapest eigenlijk niet ontbreken. De stad is een samensmelting van de stad Buda op de rechteroever en de stad Pest op de linkeroever van de Donau. De stad is vooral beroemd vanwege de talrijke thermale baden met water uit natuurlijke bronnen. Maar, de stad heeft nog zoveel meer te bieden. Het Koninklijk Paleis, het Oudheidkundig Museum en het Hongaars Nationaal Museum voor de echte kunstliefhebber zijn hier enkele voorbeelden van. Bekijk alle bezienswaardigheden als u van uw camping in de Donau-Vallei naar Boedapest gaat. Een vakantie op een camping in de Donau-Vallei zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten.